Tildelt Fulbright Arctic Initiative stipend

Professor Ketil Lenert Hansen ved RKBU Nord, UiT Norges arktiske universitet, tildeles stipend fra Fulbright Arctic Initiative.

Ketil Lenert Hansen, professor i helsevitenskap ved UiT Norges arktiske universitet
Professor i helsevitenskap Ketil Lenert Hansen. Foto: UiT
Portrettbilde av Moe, Trude Haugseth
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 29.12.20 10:23 Oppdatert: 29.12.20 18:07
Arktis Helse og velferd

Stipendet er et initiativ fra den amerikanske kongressen og tildeles av  det amerikanske utdannings-og kulturdepartementet og skal fremme de felles interessene til befolkningen i Arktis. Hansen er en av til sammen 16 forskere fra arktiske områder som er blitt valgt ut og tildelt stipendet Fulbright Arctic Initiative III. Forskerne vil undersøke temaer som helse og velvære til barn og ungdom, sikkerhet og samarbeid og infrastruktur i Arktis.

Fulbright Arctic Initiative er et program som bringer sammen forskere og fagfolk fra arktiske råds medlemsland. Arktisk råd er en mellomstatlig forum som inkluderer Canada, Danmark, Finland, Island, Norge, Russland, Sverige, og USA. Hensikten er å skape et nettverk med eksperter som skal samarbeide om forskning for å fremme samarbeid og sikkerhet i Arktis. Forskerne skal engasjere seg i samarbeidende, tverrfaglig forskning i løpet av neste 18 månedene. Du kan lese mer om stipendet på Ketil Lenert Hansens blogg. 


Kortnytt fra Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Nord (RKBU Nord), Det helsevitenskapelige fakultet
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler