Forskningspris til Maja-Lisa Løchen!

Hjertespesialist og IKMs instituttleder Maja-Lisa Løchen ble nylig tildelt Norsk cardiologisk selskaps forskningspris for 2023.

Maja-Lisa Løchen
Maja-Lisa Løchen Foto: Regine Bolsøy
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no
Publisert: 03.11.23 07:33 Oppdatert: 03.11.23 07:44
Helse og velferd Om UiT

"Gjennom sitt arbeid som professor og overlege har hun påvirket primær og sekundær forebygging av hjertekarsykdom over flere tiår", heter det blant annet i juryens begrunnelse.

- Det var meget overraskende og fantastisk hyggelig å få prisen for en lang forskerkarriere knyttet til hjertesykdommer. Det var flere hundre til stede, inkludert mange av kollegene mine fra UNN, noe som var ekstra gjevt, forteller Løchen.

 Norsk cardiologisk selskap er Legeforeningens fagmedisinske forening for hjertespesialister. Foreningens forskningspris har vært utdelt siden 1979. Den gis til personer som har bidratt vesentlig til å markere kardiologisk forskning nasjonalt og internasjonalt, med en vitenskapelig produksjon av internasjonal standard og som direkte eller indirekte har påvirket behandlingen av pasienter med hjerte- og karsykdom.


Kortnytt fra Seksjon for forskning, utdanning og formidling Helsefak, Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for klinisk medisin
Andreassen, Rune Nordgård rune.n.andreassen@uit.no
Vi anbefaler