English flag

Tjenester og priser

Kjernefasilitet for biobank - UiT tilbyr løsninger for lagring av humant biologisk materiale ved ulike temperaturer med full sporing, samt rådgivning innen innsamling, oppbevaring, utlevering, og bruk av prøvematerialet. På denne siden finner du oversikt over tjenester levert av biobanken, og priser for langtidslagring, bruk av nødfryser, og timebetaling for tjenester utført av vårt personale. Prisene justeres årlig. Se mer informasjon om prising nederst på siden.

Foto: Marius Fiskum

Tjenester og priser ved Kjernefasilitet for biobank - UiT

Tjenester   NOK Kommentar
Langtidslagring

Kistefryser / Ultrafryser -70°C

41.600

Pris per kistefryser per år.
Kistefryser rommer 34 stk fryseesker.
Fryseeske 1.200 Pris per fryseeske per år.
Fryseeske rommer 10 stk kryoesker.
Kryoeske

171

Pris per kryoeske per år.
Kryoeske rommer 81 stk kryorør à 2 ml.
Nødfryser Nødfryser

4.160

Pris per kistefryser per påbegynt uke.
Maks inntil 2 ukers varighet.

Brukere som har materiale for langtidslagring i biobanken betaler ikke for bruk av nødfryser. 
Andre tjenester Manuelt arbeid 550 Pris per time.
Tilpasning av prøvesamling til EUTRO-Biobankstruktur, kvalitetssikring, samt uttak og tilbakeføring av lagrede prøver.
Rådgivning 550 Pris per time.
Faglig rådgiving og møtevirksomhet før, under og etter prøveinnsamling
Utlån av laboratoriet     Pris ved forespørsel.

 

Pris for langtidslagring dekker disse hovedpunktene:

  • Langtidsoppbevaring
  • 24-timers vaktordning og temperaturlogging
  • Reparasjoner og vedlikehold av frysere
  • Innkjøp av ny fryser ved havari
  • Bruk av nødfryser

Nødfryser er et tilbud for leie av korttidslagring med maks 2 ukers varighet. Du må alltid avtale leie på forhånd. Bruk av nødfryser gjelder kun for humant biologisk materiale hvor UiT er forskningsansvarlig institusjon. Prøvesamlinger som allerede betaler for langtidslagring i Biobanken er fritatt for betaling av leiepris for nødfryser.

Akutte hendelser – hele døgnet

  1. Ring vakttelefon: 92 06 97 00
  2. Send inn skjema for akutt bruk av nødfryser

Planlagte hendelser - mandag-torsdag

Leie av nødfryser ved planlagte hendelser som avriming, rengjøring og service, kan foregå mandag til torsdag. Dette avtales på forhånd ved å sende inn skjemaet under.

Generell informasjon nødfryser

Som en del av vårt mandat på å ivareta biobankdrift og forvaltning av innsamlet humant biologisk materiale ved fakultetet står Kjernefasilitet for biobank - UiT for kontinuerlig drift og utleie av nødfrysere. En forutsetning for å benytte våre nødfrysere er at UiT er registrert som forskningsansvarlig institusjon for det aktuelle biologiske materialet. Dette gjelder uansett om situasjonen er akutt eller planlagt.

Leie av nødfryser skal alltid avtales med Kjernefasilitet for biobank - UiT. Dette fordi det er grunnleggende viktig for biobanken å holde oversikt over logistikken på bruk av nødfryserne til enhver tid. Dermed er varsling til oss helt nødvendig sånn at vi kan ivareta den servicen vi skal stille med til våre brukere, og som følger vårt mandat pålagt oss fra Helsefak.

Generelle henvendelser til biobanken kan sendes til biobank@helsefak.uit.no.

Biobanken har nødfrysere av typen -70°C kistefrysere og -20°C kistefrysere.

Ved leie av nødfryser er prøvematerialet inkludert i vårt kvalitetssikringssystem med loggført temperaturovervåkning og døgnkontinuerlig alarmovervåkning.

For prøvesamlinger hvor det allerede betales for leie av langtidslagring i biobanken er leiepris nødfryser inkludert som en del av det totale servicetilbudet vi tilbyr. Det presiseres at fritak fra leiepris følger den aktuelle prøvesamlingen, og altså ikke prosjekt/prosjektleder/forskningsgruppe.

Biobanken tilbyr også diverse andre tilleggstjenester som forskningsprosjekter og befolkningsstudiene har behov for både før, under og etter innsamling av prøvemateriale. Under er noen eksempler på det vi kan tilby av tilleggstjenester. 

  • Manuelt arbeid:
    • Tilpasning av prøvesamlingen til EUTRO-biobankstruktur 
    • Kvalitetssikring av materialet
    • Rydding og sortering av prøvemateriale
    • Uttak av lagrede prøver
    • Utsending av prøver for analyser
    • Destruksjon av prøvemateriale
  • Faglig rådgivning
    • Møtevirksomhet ved oppstart av ny innsamling
    • Rådgivning med hensyn til prøverør og utstyr 
  • Laboratorium
    • Biobanken har fine laboratorielokaler som kan leies ut ved behov. Send en prisforespørsel på mail til biobank@helsefak.uit.no for pris og ledige dager/uker.

Ovenstående priser er gjeldende fra 1. januar 2024. Oppgitte priser gjelder brukere tilknyttet Helsefak, UiT. Ved fakturering ut av UiT gjelder egne oppdragspriser hvor 25% mva kommer i tillegg. Fakturering skjer halvårlig. Prisene revideres og justeres årlig, med virkning fra 1. januar.

Betaling for hotellfunksjon og tjenester i biobanken trådte i kraft fra og med januar 2019. Vi er pålagt å ta betalt for våre tjenester etter selvkostmodell, såkalt TDI-modell. Denne ble innført som en felles nasjonal modell for Universitets- og Høyskolesektoren fra 2015. Modellen skal brukes for å synliggjøre alle kostnader i forskningsprosjekter - inkludert tid, direkte- og indirekte kostnader. Medvirkende til prisnivå er blant annet kostnad for driftspersonell, vaktordning, driftskostnader, avskrivninger på fryseboksene, internhusleie og indirekte kostnader for driftspersonell.