Ian Engevik

Økonomi og administrasjon - bachelor Narvik Handelshøgskolen ved UiT
Studentintervjuer

Ian valgte å slutte i fast jobb for å begynne å studere økonomi.

Hvorfor valgte du akkurat det studiet?

Jeg studerte to år på BI for å bli eiendomsmegler, men fant ut at det ikke var helt det jeg ønsket å drive med. Men jeg har alltid vært interessert i pengeflyt. Da ble det handelshøgskolens bachelorutdanning i Narvik. Jeg valgte faktisk å slutte i fast jobb, for å begynne å studere igjen.

Hvordan var studiet?

 Jeg føler jeg fikk en bred innføring i økonomifaget som har hjulpet meg i forhold til lederstillingen jeg har i dag.   

Hvorfor valgte du UiT?

- Jeg valgte Narvik ikke bare fordi det var nærmest geografisk, men også fordi miljøet på utdanningen er lite. Dermed gir det unik mulighet til nær kontakt med lærerne. Det ville vært atskillig mer utfordrende å skulle gjennomføre utdannelsen i et større miljø, føler jeg.

Hvordan var det sosiale miljøet på og utenfor universitetet?

Jeg valgte som sagt å gjennomføre bachelorutdannelsen på to år. Det ble ikke tid til mye sosialt utover studier i den perioden. Men igjen; et lite miljø gjør det jo enklere å bli sett og dermed føler du at du har en ekstra oppbakking i studietiden.

Hvilke jobbmuligheter har du fått etter studiet?

Utdanningen er relativt allsidig, og jobbmulighetene er mange. Selv driver jeg nå Job Zone i Narvik og har 29 ansatte pr i dag. Her sitter jeg med totalansvaret for alt det økonomiske i bedriften. Utdanningen har gitt meg bedre forståelse av økonomi og pengeflyt i en bedrift, og hvordan alt henger i hop med alt på det området. 

Hva er planen din videre?

Jeg vil fortsette med jeg gjør i dag. Trives veldig godt med nær kontakt med mennesker, og jeg følger egentlig ikke at jeg går på jobb om dagen!

Har du tips til andre som vurderer samme vei som deg?

Sett deg et tydelig mål og sett milepæler underveis – og sørg for å feire når du når de samme milepælene. Det du skal gjennom i et studium, kan kanskje virke overveldende i utgangspunktet. Setter du deg delmål, blir det straks lettere!

Sist endret: 14.04.2023 11.32

Navn: Ian Engevik

Alder: 29

Fra: Oppvokst i Narvik

Studerte: Bachelor i Økonomi og administrasjon