Gabriel Karlsen

Økonomi og administrasjon, siviløkonom - master Narvik Handelshøgskolen ved UiT
Studentintervjuer

Det er flere fordeler ved å studere ved en mindre campus. Nærheten til veiledere og lærere er en av dem.

Hvorfor valgte du akkurat det studiet?

Jeg jobbet som bore- og vedlikeholdsoperatør i Nordsjøen, men hadde en genuin interesse for økonomifaget. Studiene ved UiT tok jeg ved siden av jobben i Nordsjøen. Det gikk bra takket være Nordsjø-turnus og god disiplin i forhold studiene.

Hvordan var studiet?

Innholdsrike fag som ga en bred og god forståelse av økonomifaget som sådan. Bachelorstudiet i Narvik ga også en god ballast for å kunne gå videre til masterstudiet, og bidro til en ganske sømløs overgang i forhold til videre spissing av studiene mine.

Hvorfor valgte du UiT?

Jeg valgte UiT i Narvik fordi jeg er fra området og det derfor var naturlig å starte studiene her. Det finnes mange fordeler ved å studere ved en mindre campus, blant annet nærheten til lærerkreftene. Du kommer tettere innpå veiledere og lærere enn om man hadde havnet i en stor klasse ved en stor campus. Dermed er også veien til en god dialog med lærerne kortere.

Hvordan var det sosiale miljøet på og utenfor universitetet?

Godt samhold i klassen. Viktig med gode relasjoner når man jobber sammen i gruppe. Det at man jobber tett og godt sammen med andre er jo også med på å styrke prestasjonen på skolen for den enkelte.

Hvilke jobbmuligheter har du fått etter studiet?

Jobbmulighetene er gode. Økonomifaget er allsidig. Jeg hadde to jobbtilbud da jeg var ferdig med masterstudiet, og endte opp med å takke ja til en stilling som forretningsutvikler i Nordkraft. Her jobber jeg blant annet med aktørkontakt, opp mot potensielle partnere samt innen porteføljetenkning.

Hva er planen din videre?

Jeg trives veldig godt der jeg er i dag og har sånn sett ikke lagt noen planer videre for yrkeskarrieren.

Har du tips til andre som vurderer samme vei som deg?

I skolehverdagen mener jeg det er viktig å finne de riktige menneskene å jobbe sammen med. Det er mye verdi i at dere skal være hverandres sparringspartnere. Når det gjelder fagene, så tenk helhet og velg bredt der du har muligheten. Det kan gjøre det lettere for deg om du ønsker å spisse utdannelsen din etter bachelorutdanningen.

Sist endret: 14.04.2023 11.26

Navn: Gabriel Karlsen                     

Alder: 27

Fra: Narvik

Studerte: Bachelor økonomi og administrasjon ved UiT i Narvik, master økonomi ved UiT i Tromsø med major i finans og økonomisk analyse