Lærling ble instituttets teamsekspert

Simone Barlien Olsen avla før pinse fagprøve i kontor og administrasjonsfaget etter to år som lærling ved UiTs institutt for reiseliv og nordlige studier. Instituttet betegner henne som teams-ekspert. 

Portrett Simone lærling fagbrev
GODT FORNØYDE: Her ses Simone Barlien Olsen i front, sammen med faglig leder ved IRN Gøril Johansen, som er kontorsjef samme sted og instruktør John-Ivar Nilsen som er studiekonsulent. Bak er fagprøvens leder Trygve Hammelbo, mens medlem av prøvenemnda, Ragnhild Valen ikke var til stede da bildet ble tatt. Foto: UiT/Magne Kveseth Foto: UiT
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 07.06.22 12:11 Oppdatert: 07.06.22 14:43
Bærekraft Om UiT Reiseliv

Fredag før pinse besto Simone fagprøven ved institutt for reiseliv og nordlige studier (IRN) ved UiT i Alta, der hun har vært lærling og kan nå skilte med fagbrev i kontor og administrasjonsfaget.

Det var en spent Simone som ventet på prøvenemndas avgjørelse. Hun kunne puste lettet ut da hun fikk beskjed om bestått fagprøve. Og naturlig nok var såvel hun selv som instruktør og faglige leder kjempefornøyde med resultatet.

Veldig givende

– Simone ble vår Teamsekspert og var en veldig nyttig ressurs. IRN har hatt god nytte av å ha henne som lærling, for man må sette opp en opplæringsplan og det er veldig nyttig å systematisere kunnskapen for å lære den videre til en lærling. Hun kom under pandemien, så de vanlige arrangementene vi har, gikk ikke som vanlig. Men dette gjorde at hun fikk være med som en helt reell støttespiller, spesielt på det teknologiske under pandemien. Simone ble rett og slett vår Teamsekspert og jeg vil si at det å ha en lærling er veldig givende, også for egen del. Man må systematisere kunnskapen man allerede har, og ikke minst formidle den videre på en god måte. Og hos oss har vi levd etter prinsippet Learning by doing, noe som har vist seg å fungere godt. I tillegg er det veldig hyggelig med en ung ansatt for miljøet, det er en berikelse, sier kontorsjefen ved IRN, Gøril Johansen. 

Utfordrende å jobbe alene

– Erfaringene jeg har gjort meg og kompetansen jeg har tilegnet meg gjør at jeg har arbeidserfaring som er aktuell og etterspurt i et arbeidsmarked i endring. De digitale løsningene vi har innført i løpet av pandemien kommer til å videreutvikles og være avgjørende i årene som kommer, for mitt fagfelt især, siere Simone Barlien Olsen.  Hun slår fast at det har vært ekstra utfordrende å måtte jobbe såpass mye aleine i løpet av lærlingtiden.

– Men det har også gitt meg unik erfaring i hvordan en organisasjon i endring fungerer, og hvor mye den enkelte ansattes innsats og tilpasningsevne har å si for hvordan vi som avdeling kan gjøre jobben vår. Det har gjort at jeg har måttet reflektere mye selv over mine rutiner og arbeidsmetoder opp mot mitt pensum, og opp mot hvordan teorien kan brukes i praksis i dagens arbeidsliv. Det har vært veldig lærerikt og gøy, og jeg føler meg veldig heldig som har fått være lærling ved UiT, avslutter Simone Barlien Olsen. Nå tenker hun på muligheten i å ta ytterligere fagbrev innen reiseliv, eller jobbe videre med kontor og administrasjon, utenfor Alta.

 


Kortnytt fra Institutt for reiseliv og nordlige studier, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler