Erasmus+ utveksling for ansatte - 2022/2023

Søknadsfrist er 31.mai 2022. Vitenskapelige (inkludert PhD-studenter/postdocs) og teknisk/administrativt ansatte ved UiT kan søke mobilitetsstipend for undervisning og opplæring i og utenfor EU/EØS/EFTA.

xx
Europe the moon and earth Foto: nn
Portrettbilde av Ryseth, Elin Margrethe
Ryseth, Elin Margrethe elin.m.ryseth@uit.no
Publisert: 09.03.22 12:14 Oppdatert: 14.03.22 13:26
Bærekraft Om UiT

Det kan søkes om støtte til undervisningsopphold (teaching), kompetansebygging (job shadowing/observation periods/training, International Staff Weeks/Days og språkkurs. 

Det gis støtte til dekning av kostnader i tilknytning til reise og opphold. Det kan søkes om opphold fra 2 eller 5 dager (avhengig av hvor du reiser) til inntil 2 måneder. Normalt bevilges det støtte til 1-2 uker for at flest mulig ved UiT skal kunne få stipend. For undervisningsopphold er det krav om minimum 8 undervisningstimer pr uke. En kombinasjon av et undervisnings-/opplæringsopphold er også mulig. Da reduseres antall undervisningstimer pr uke.

Erasmus+ programmet har fokus på "green travel" og gir tilleggsfinansiering til de som velger reisemåter med lavere karbonutslipp.

Land en kan reise til er programlandene i Erasmus+ som omfatter de 27 EU-landene og de to EFTA/EØS-landene Island og Lichtenstein, og i tillegg Nord-Makedonia, Tyrkia og Serbia. Det gis også mulighet til å søke stipend til reiser til partnerlandene i Erasmus+, det vil si land utenfor EU/EØS/EFTA. UiT har mulighet til å sette av inntil 20% av midlene til dette formålet.

UiT ønsker at flest mulig skal få tildeling, og personer som ikke tidligere har mottatt støtte vil bli prioritert. Det kan gis støtte til inntil to personer fra samme enhet, men da er det ønskelig at én vitenskapelig og én teknisk-administrativ reiser sammen. 

UiT er opptatt av å legge forholdene til rette slik at alle ansatte kan benytte seg av Erasmus+ ansattstipendene. har du spesielle behov kan det søkes om tilleggsfinansiering. Ta kontakt med Elin Ryseth (elin.m.ryseth@uit.no) dersom du har spørsmål om dette.

Antall stipendtildelinger avhenger av hvor mye penger UiT får fra Europakommisjonen til dette formålet.

 


Kortnytt fra Seksjon for internasjonalt samarbeid
Ryseth, Elin Margrethe elin.m.ryseth@uit.no
Vi anbefaler