Jimmy Thorne

Førstestyrmann Jimmy Thorne (30) jobber i dag på et supply-fartøy i Tidewater Marine AS. Båten har fast base i Kristiansund og seiler ut til ulike rigger og plattformer med forsyninger.

Bilde av Jimmy Thorne
Foto:

Fakta

Navn: Jimmy Thorne Studiested: Tromsø Studerer / studerte: Nautikk - bachelor, Nautikk - årsstudium

— Jobben min er hovedsakelig å operere fartøyets lastesystem, navigere og ta vare på utstyr. I tillegg bistår jeg som førstestyrmann både overstyrmannen og kapteinen etter behov, forteller Jimmy.

— Maritim utdanning gir et hav av muligheter

Det er en kombinasjon av ting som gjøre jobben hans spennende, ifølge han selv.

— Jeg har tidligere i perioder jobbet med kvalitet, helse, sikkerhet og miljø på rederiets kontor. Å etterpå få jobbe om bord på et av rederiets fartøy for å se hvordan dette systemet virker i praksis synes jeg er veldig interessant, sier han.

Det var mulighetene for en varierende arbeidsdag som fikk Jimmy til å velge å studere nautikk.

— Etter endt utdanning kan man arbeide på fartøy over hele verden, samtidig som man er attraktiv for jobber på land hos de samme selskapene. Dette var veldig tiltalende for meg, og om jeg skal få lov til å være lit klisjé; en maritim utdanning gir et hav av muligheter, sier han.

Setter pris på variert kompetanse

Det Jimmy vil trekke frem om studiet, er kombinasjonen av maritime fag og ingeniørgraden.

— Det har videre gitt meg bedre forutsetninger for å forstå og løse tekniske problemstillinger jeg har møtt på jobb.

Men selv om det er positivt med ingeniørgrad, var det også utfordrende.

— Det var også ingeniørfagene som var vanskeligst. Det krevde for min del ekstra hard innsats for å oppnå god forståelse og gode resultater.

På den annen side har hatt fått god bruk for navigasjonsfagene i sin jobb som førstestyrmann.

— Som student fikk jeg lære alt fra grunnen av med god hjelp fra instruktørene på skolen. I tillegg fikk jeg god oppfølging, og muligheten til å bruke mange timer i simulator. Det var veldig fint å få teste teorien i praksis, forteller Jimmy.

Godt sammensveiset gjeng

Førstestyrmannen, som opprinnelig er fra Sverige, oppsummerer Tromsø som en stor by i et lite format.

— Byen har mye å tilby og det er lett å ta seg rundt siden det er korte avstander. Likevel er det samholdet i klassen og hjelpen vi ga hverandre er det jeg likte best under tiden min ved universitetet. Nautikk-studiet i Tromsø tok inn færre studenter enn ved de andre nautiske studiene i Norge. Det tror jeg bidro til at klassene ble så godt sammensveiset.

Opprettet: 24.03.2020 Endret: 28.10.2024

Andre studenthistorier