Karoline Ingebrigtsen

Karoline fikk jobb som forsker hos SINTEF Energi i Trondheim, allerede før hun var ferdig med studiene. Hun studerte Energi, klima og miljø, med spesialisering i fornybar energi. Etter to og et halvt år i Trondheim flyttet Karoline tilbake til Tromsø, og fikk en stipendiatstilling innen fornybar energi på UiT. 

Bilde av Karoline Ingebrigtsen
Foto:

Fakta

Navn: Karoline Ingebrigtsen Studiested: Tromsø Studerer / studerte: Klima og miljøovervåkning, sivilingeniør - master

Som forsker hos SINTEF startet Karoline å analysere dataen som kom fra "smarte strømmålere". Blant annet for å se på hvilke tidspunker det i løpet av døgnet ble brukt mest strøm, og for å se på hvilke muligheter som fantes med disse strømmålerne. Kunne de brukes til noe annet enn å registrere strømbruken og sende regning til kunden? 

Videre jobbet Karoline med elektriske styringssystemer i hjemmet. 

– Smarte hus er mer i vinden de siste årene, og jeg jobbet med systemer som automatisk regulerer strømforbruket ett sted i huset, for eksempel om man lagde mat, forteller hun. 

Hun jobbet med å optimalisere strømforbruket i eneboliger opp mot hvordan nettprisen var på strøm i løpet av døgnet. 

– Også undersøkte jeg hvordan elektrikerfirma forholdt seg til smarte løsninger i bolig. 

Ønsket seg tilbake til Tromsø

Etter litt over to år i Trondheim måtte Karoline og kjæresten ta valget om å enten bli boende i trønderhovedstaden eller flytte tilbake til huset de eier i Tromsø. Da hun så at UiT hadde ute en stipendiatstilling innenfor hennes spesialisering valgte hun å søke. 

– Det var egentlig ikke planlagt, men når muligheten bydde seg tok jeg den. 

Nå jobber hun med prosjektet Renew som ser på to bygder på Senja, Senjahopen og Husøy, som begge er i enden av strømlinjer. Noe som skaper problemer for industrien i områdene. 

– I enden av strømnettet er det svakere nett, som påvirker kvaliteten. Dette skaper strømbrudd i området som igjen påvirker industrien negativt, forklarer hun. 

Renew ser på mulighetene for lokale energikilder i stedet for å bygge ut strømnettet. 

– Er det mulig å montere solceller eller andre energikilder i området? Kan man se på styringssystemer i boligene? 

KAroline sin spesifikke oppgave på prosjektet er å se på lagring av energi i disse områdene. Hun forteller at startfasen for hennes del vil være å se hvor stor lagringskapasitet som trengs, og ønsker senere å se på materialteknologien rundt batterier. 

Bestemte seg allerede på ungdomsskolen

På spørsmål om hvorfor hun valgte Energi, klima og miljø, svarer hun følgende: 

– I niende klasse fikk vi se på forskjellige utdanningsmuligheter. Da fant jeg Energi go miljø på NTNU. Men på videreående fikk jeg kjæreste, og da fant jeg tilsvarende studie på UiT. 

Hun valgte sistnevnte skole fordi emnene passet bedre inn i hennes interesser. 

– Hva var det beste med studiet?

– Samholdet. Energi, klima og miljø har en linjeforening som gjør det enkelt å bli kjent. Og vi som studerte sammen ble veldig tette. 

Opprettet: 11.02.2020 Endret: 11.02.2020

Andre studenthistorier