Bilde av Jensen, Ida-Johanne
Foto: Marit Bjørklund Larsen
Bilde av Jensen, Ida-Johanne
Postdoktor - Sjømatvitenskap Norges fiskerihøgskole ida-johanne.jensen@uit.no +4777646721 97 57 37 26 Tromsø

Ida-Johanne Jensen


Error rendering component



Forskningsinteresser

Sjømat og helse - med spesielt fokus på kardiovaskulær sykdom

Næringsinnhold i sjømat

Effekter av prosessering/tilberedning av mat

Bioaktive komponenter i mager sjømat

 

Undervisning

FSK-2005 Mikrobiologi og fiskerikjemi

BIO-3607 Matvaretrygghet

Veiledning bachelor- og mastergradsstudenter


Medlem i forskningsgruppe


Medlem i prosjekt


CV

  • 2014 PhD-grad i bioteknologi, Norges fiskerihøgskole, UiT.

"Health benefits of seafood consumption - with special focus on household preparations and bioactivity in animal models"

  • 2008 Mastergrad i sjømatvitenskap, Norges fiskerihøgskole, UiT.

"Changes in the antioxidative capacity of saithe (Pollachius virens) and shrimp (Pandalus borealis) press juice and muscle during a simulated gastrointestinal digestion".

  • 2006 Bachelorgrad i fiskeri- og havbruksvitenskap, Norges fiskerihøgskole, UiT.