Elevaktiviteter

Skolelaboratoriet i realfag og teknologi
Tilbake til elevaktiviteter Ressurser Om skolelaboratoriet Læreraktiviteter Elevaktiviteter

Lær å lage dataspill

Rull-en-ball-spill

Lyst til å lage dataspill? I dette opplegget lærer elevene å programmere og lage spillet Rull-en-ball. Dette er et supert spill å lage som et førstegangs-spill, for elever som aldri har laget eller programmert spill før.

Elevene lærer å lage spill i et program som heter Unity.

Hva går spillet "Rull-en-ball" ut på?

Spillet går ut på at man er en ball som skal samle inn kuber for å få poeng. Spillet er over når man har samlet inn alle kubene.

Bildet nedenfor viser hvordan spillet ser ut når det er ferdig. I denne oppgaven lærer elevene enkel fysikk, vektorer, hvordan vi kan flytte spillobjekter med tastaturet, og kollisjon mellom objekter.

Detaljert beskrivelse av hva elevene skal gjøre for å lage spillet finner du her:

https://oppgaver.kidsakoder.no/diverse/rull-en-ball/rull-en-ball

Hva kreves?

Elevene trenger ikke å ha noe programmeringserfaring fra før, eller erfaring fra å lage spill.

Hvis elevene har egne laptoper er det best, men ikke nødvendig da vi har en PC-lab som kan brukes. Dersom elevene ikke har egne laptoper, har vi begrenset kapasitet på antall elever på datalaben - 18 stykker.

Unity programvare må installeres dersom elevene har egne laptoper de vil bruke. Last ned Unity her: https://unity3d.com/get-unity. Man kan enkelt jobbe videre med spillet eller gjøre andre oppgaver i Unity etterpå på skolen eller hjemme.

Hva er Unity?

Unity er en fleksibel og kraftig utviklingsplattform for å lage og programmere multiplattform 3D eller 2D spill og interaktive visuelle ting og tang. Spillene man lager kan man legge ut og spille på web (i en webbrowser) eller på Android mobiltelefoner. Unity brukes i kurs her på informatikk på UiT, samt av profesjonelle spillutviklere i industrien.


Fagområde: Teknologi, Programmering
Type aktivitet: Labøvelse
Skolefag: Informasjonsteknologi 1, Yrkesfag
Varighet: 2 timer
Maks antall elever: 30
Målgruppe: Videregående, Ungdomstrinnet
Ansvarlig: Pedersen, Edvard

Klikk her for å melde på din klasse!