No picture, placeholder image
No picture, placeholder image
Førsteamanuensis Norges fiskerihøgskole morten.heide@uit.no Tromsø

Morten Heide



  • Gøril Voldnes, Morten Heide :
    Industrial Buyers’ Food Neophobia–A Barrier to Market Entry? A Case Study of Introducing Lumpfish to South Korea and Vietnam
    Journal of East-West Business 2024 DOI / ARKIV
  • Themistoklis Altintzoglou, Morten Heide :
    Identifying consumer openness to new ingredients: A conjoint study on consumer segments in the UK
    Frontiers in Aquaculture 2023 DOI / ARKIV
  • Elisabeth Danielsen, Christer Mjåset, Tor Ingebrigtsen, Sasha Gulati, Margreth Grotle, Jan Håkon Rudolfsen m.fl.:
    A nationwide study of patients operated for cervical degenerative disorders in public and private hospitals
    Scientific Reports 2022 DOI / ARKIV
  • Themistoklis Altintzoglou, Morten Heide :
    Open-Ended Emotive Projection Test: A Nondeterministic Method for Understanding Consumers’ Emotional Reactions to Innovative Food Processing Technologies
    Journal of International Food & Agribusiness Marketing 2022 DOI / ARKIV
  • Velmurugu Puvanendran, Atle Mortensen, Lill-Heidi Johansen, Anne Helena Kettunen, Øyvind J Hansen, Edgar Henriksen m.fl.:
    Development of cod farming in Norway: Past and current biological and market status and future prospects and directions
    Reviews in Aquaculture 2022 DOI / ARKIV
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Morten Heide :
    Adding value from marketing origin of food from the Arctic Norway
    2021 DOI
  • Svein Ottar Olsen, Kåre Skallerud, Morten Heide :
    Consumers’ evaluation and intention to buy traditional seafood: The role of vintage, uniqueness, nostalgia and involvement in luxury
    Appetite 2021 DOI / ARKIV
  • Grete Elisabeth Lorentzen, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Morten Heide, Margrethe Esaiassen :
    Temperature fluctuations in processing and distribution: Effect on the shelf life of fresh cod fillets (Gadus morhua L.)
    Food Control 2020 DOI
  • Morten Heide :
    Barriers and opportunities for the successful market introduction of novel algae-based products
    2025
  • Martine Meland, Geir Sogn-Grundvåg, Ingrid Kristine Pettersen, Morten Heide :
    Hva vi vet – og ikke vet – om turistfiskesombærekraftignæring
    25. februar 2025
  • Morten Heide :
    Verdi etter merdkanten – Lumpfish for food
    2024
  • Gøril Voldnes, Morten Heide, Jens Petter Olsen, Adrianna Walentyna Kochanska :
    SeaMark Deliverable 7.3: Initial assessment of market potential
    Horizon Europe Innovation Action 2024 ARKIV / FULLTEKST
  • Morten Heide, Liisa Lahteenmaki :
    Harmonizing self-report measures in food consumer science
    2024
  • Morten Heide :
    The Role of Sustainability in Go-To-Market Strategies for Algae Products.
    2024
  • Morten Heide, Florent Govaerts :
    Dimensions of food freshness – the consumer perspective
    2023
  • Morten Heide :
    More sustainable salmon
    2023
  • Morten Heide :
    Mer sjømat med gode oppskrifter?
    Næringsnytte 2023
  • Bjørn Tore Rotabakk, Morten Heide, Torstein Skåra, Gøril Voldnes, Jørgen Lerfall, Emma Råkvåg Vangen m.fl.:
    Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
    Nofima 2023 ARKIV
  • Ove Johansen, Gøril Voldnes, Morten Heide :
    Markedstest av oppdrettstorsk i England og Italia – Britiske og italienske kokkers oppfattelse av oppdrettstorsk fra Norge
    Nofima 2023 ARKIV
  • Morten Heide, Pirjo Honkanen, Themistoklis Altintzoglou :
    Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap
    Nofima 2023 ARKIV
  • Themistoklis Altintzoglou, Morten Heide :
    Who is open to products with new marine ingredients? An experiment with three new consumer segments in the UK
    2022
  • Morten Heide, Aase Vorre Skuland, Bjørn Tore Rotabakk :
    Forbrukeroppfatninger om fersk og tint laks
    Nofima 2022 ARKIV
  • Frederick Bruce, Efthalia Arvaniti, Urd Grandorf Bak, Katrin Gregersen, Olavur Gregersen, Céline Boéchat m.fl.:
    SeaMark Deliverable 7.2: A Platform for Market Exploitation
    Horizon Europe Innovation Action 2022 ARKIV / FULLTEKST
  • Morten Heide, Valerie Lengard Almli, Ervina Ervina :
    Guideline for harmonisation of measures and protocols related to consumer behaviour as an outcome. D4.4
    European Union’s Horizon 2020/COMFOCUS 2022 ARKIV
  • Ove Johansen, Morten Heide, Jens Petter Olsen, Unn Laksá, Magni Laksafoss, Urd Grandorf Bak m.fl.:
    SeaMark Deliverable 7.1: Specification of flagship products and plan market strategy
    Horizon Europe Innovation Action 2022 ARKIV / FULLTEKST
  • Morten Heide, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Margrethe Esaiassen, Øystein Hermansen, Anette Hustad, Sjúrður Joensen m.fl.:
    Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk – Innledende undersøkelser om kvalitet, markedsoppfattelse og økonomi
    Nofima 2022 ARKIV
  • Morten Heide :
    Kan torskeoppdrett bli lønnsomt?
    Næringsnytte 2022
  • Morten Heide :
    Sjømatmarkedet under og etter pandemien
    15. juni 2021
  • Atle Foss, Reidun Marie Bjelland, Anne Berit Skiftesvik, Gøril Voldnes, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Morten Heide m.fl.:
    Gjenfangst, bedøvelse, avliving og etterbruk av rensefisk (CleanCatch). Sluttrapport FHF-prosjekt 901560
    Akvaplan-niva 2021 ARKIV
  • Gøril Voldnes, Morten Heide :
    Synes du denne fisken ser skremmende ut?
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 19. oktober 2021 FULLTEKST
  • Bjørn Tore Rotabakk, Morten Heide, Audun Iversen, Kristian Bergman, Friederike Ziegler :
    Mer klimavennlig transport av norsk laks
    fiskeribladet.no 24. februar 2021 FULLTEKST
  • Morten Heide, Gøril Voldnes :
    En dagligvareaktørs oppfatning av konserveringsmetoder for laks – En eksplorativ undersøkelse om tint laks i Japan
    Nofima 2021 ARKIV
  • Bjørn Tore Rotabakk, Morten Heide, Audun Iversen, Kristina Bergman, Friederike Ziegler :
    Slik kan vi få mer av klimavennlig transport av norsk laks
    intrafish.no 13. mars 2021 FULLTEKST
  • Gøril Voldnes, Tatiana Nikolaevna Ageeva, Morten Heide, Øystein Hermansen, Egil Hogrenning, Ingrid Kvalvik m.fl.:
    Bærekraftig etterbruk av rensefisk – Faglig sluttrapport AP3
    Nofima 2021 ARKIV
  • Themistoklis Altintzoglou, Morten Heide :
    Consumer reactions to communication about innovative processing technologies in iNOBox
    Nofima 2020 ARKIV
  • Morten Heide :
    Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri
    Nofima 2020 ARKIV
  • Morten Heide :
    Hvordan selge tint laks i Asia?
  • Morten Heide :
    Hvorfor ferskfisken ikke redder filetindustrien
    Fiskeribladet 21. august 2020
  • Morten Heide :
    Mer informasjon om fisken enn før
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 09. september 2020 FULLTEKST
  • Morten Heide, Themistoklis Altintzoglou, Ragnhild Dragøy Whitaker :
    The market for marine ingredients for food and agricultural Application - Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus)
    Nofima 2020 ARKIV
  • Bjørn Tore Rotabakk, Audun Iversen, Morten Heide, Kristina Bergman, Friederike Ziegler, Jørgen Lerfall :
    Mer miljøvennlig laks
    Matindustrien 2020
  • Morten Heide :
    Hvordan øke salg av sjømat i Norge
    Norsk Sjømat 2019
  • Morten Heide :
    Vi kan få mer fisk på norske tallerkener
    Aftenposten (morgenutg. : trykt utg.) 25. november 2019
  • Svein Ottar Olsen, Kåre Skallerud, Morten Heide :
    “Consumers’ Sensory Evaluation And Intention To Consume Traditionally-produced Salted Seafood: The Role Of Nostalgia And Involvement In Luxury
    2019
  • Bjørg Helen Nøstvold, Ingrid Kvalvik, Morten Heide, Florent Govaerts, Kristin Beate Hansen, Sigridur Dalmannsdottir m.fl.:
    Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
    Nofima 2019 ARKIV
  • Morten Heide :
    Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel
    Nofima 2019 ARKIV
  • Morten Heide, Themistoklis Altintzoglou :
    The UK retail market for fresh and defrosted cod
  • Themistoklis Altintzoglou, Morten Heide :
    På tide med tint torsk. To forskere samtaler om torsk som er tint
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 05. desember 2018 FULLTEKST
  • Morten Heide :
    Film: Informasjon om ferskhet er viktig. Foredrag: Hvordan skape unike kjøps- og spiseopplevelser med torsk
    2018
  • Edgar Henriksen, Morten Heide, Øyvind J Hansen, Atle Mortensen :
    Kunnskaps- og erfaringsgrunnlag for torskeoppdrett
    Nofima 2018 ARKIV

  • De 50 siste resultatene fra Cristin vises på siden. Se alle arbeider i Cristin her →