høst 2025
JMO-3025 Masteroppgave i jordmorfag - 30 stp

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter med studierett ved M-JORDMOR master i jordmorfag, og kan ikke tas som enkeltemne

Obligatorisk forkunnskapskrav

JMO-3021 Grunnleggende jordmorkunnskap, og jordmorprofesjonens grunnlagstenkning, JMO-3022 Jordmorfaglig ekspertise, JMO-3023 Vitenskapsteori og metode , JMO-3024 Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter , JMO-3091 Jordmorfaglig praksis 1, føde-barsel, JMO-3092 Jordmorfaglig praksis 2, føde-barsel, JMO-3093 Jordmorfaglig praksis 3, svangerskapsomsorg, JMO-3094 Jordmorfaglig praksis 4, kommunejordmortjeneste

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

JMO-3008 Masteroppgave i jordmorfag 30 stp

Innhold

Forskning og formidling

Kandidaten skal gjennomføre en masteroppgave, og videre kunne formidle forskningsresultat i et akademisk og allment språk.


Hva lærer du

Kunnskap 

  • kan anvende og diskutere forskning og vitenskapelige teorier, og identifisere forskningsmetoder relevant for eget masterprosjekt
  • kan anvende kunnskap om forskningsprosessen og krav til forskningsetikk i eget masterprosjekt

Ferdigheter 

  • kan gjennomføre et selvstendig og avgrenset vitenskapelig arbeid, under veiledning, i tråd med forskningsetiske normer 

Generell kompetanse 

  • kan anvende kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter 

Undervisnings- og eksamensspråk

Det blir i hovedsak undervist på norsk. Samisk språk kan benyttes der alle forstår samisk. Andre skandinaviske språk og engelsk kan benyttes.

Eksamensspråket er norsk. Studenter kan søke om å få oppgavesett og/eller besvare masteroppgaven på et annet språk enn det som er fastsatt i emnebeskrivelsen jf. forskrift om studier og eksamener ved UiT - Norges arktiske universitet § 20.


Undervisning

Emnets undervisningsmetoder inkluderer forelesninger, seminarer, selvstudier samt veiledning på prosjektbeskrivelse og masteroppgave. Seminarene er utformet som opponentskap der studentene vurderer og gir muntlig veiledning på medstudenters prosjekt.

Veiledning:

Hver gruppe får tildelt en hoved- og evt. en biveileder. Studenter og veileder avklarer ansvars- og rettighetsforhold, tidsrammer og tilgjengelighet i starten av samarbeidet.

Studentene har rett til inntil 2 timer veiledning på prosjektbeskrivelsen, og deretter 10 timers veiledning på mastergradsoppgaven. Studentene får også veiledning i seminarene.


Timeplan

Mer info om arbeidskrav

  • Det er obligatorisk oppmøte på all timeplanfestet undervisningsaktivitet. Fravær utover 20 % kan føre til tap av eksamensrett og endret studieprogresjon.
  • Prosjektbeskrivelse for masteroppgaven. Prosjektbeskrivelsen skal være godkjent av veileder før studentene kan gå i gang med masterprosjektet.

Mer info om vurderingsform oppgave

Masteroppgaven skal skrives i gruppe på inntil 2 studenter. Det åpnes for at studenter kan søke om å skrive masteroppgave individuelt.

Oppgaven kan skrives som

  • monografi på inntil 15000 ord, eller
  • vitenskapelig artikkel som tilfredsstiller kvalitetskravene til relevant fagfellevurdert vitenskapelig tidsskrift, samt en kappe som utdyper artikkelen. Oppsett, struktur og omfang på artikkelen skal følge retningslinjer i det aktuelle tidsskriftet, og kappen skal ha et omfang på inntil 7000 ord.

Kontinuasjonseksamen

Det arrangeres kontinuasjonseksamen for studenter som ikke har bestått siste ordinære eksamen i dette emnet.
  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: JMO-3025
  • Tidligere år og semester for dette emnet