høst 2024
FSK-2041 Sjømatproduksjon - 10 stp

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter på bachelorstudiet i fiskeri- og havbruksvitenskap, og kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

FSK-2040 Bærekraftig sjømat 10 stp

Innhold

I dette emnet gis innføring i sentrale prosesser ved industriell bearbeiding av fisk og skalldyr. Prosessene blir gjennomgått fra fangst/slakting og fram til ferdig produkt, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.

Hva lærer du

Kunnskap

Kandidaten har bred kunnskap om:

  • ulike sentrale produktgrupper og bearbeidingsprosesser i norsk sjømatindustri
  • faktorer som påvirker produktenes utbytte, kvalitet og holdbarhet
  • hvordan man evaluerer kvalitet på utvalgte sjømatprodukter

Ferdighet

Kandidaten kan:

  • forstå produksjonsmetoder og tilhørende teknologier som er presentert som flytdiagrammer
  • forstå sammenheng mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene
  • finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og presentere dette

Generell kompetanse

  • Kandidaten kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
  • Kandidaten kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen fiskeri- og havbruksnæringen

Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisning og eksamen gjennomføres på norsk

Undervisning

Undervisningen gis som forelesninger med innlagt tid for diskusjoner, samt seminarer

Timeplan

Eksamen

Vurderingsform: Varighet: Karakterskala:
Muntlig eksamen 30 Minutter A–E, stryk F

Obligatoriske arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:

Muntlig presentasjon av semesteroppgave Godkjent – ikke godkjent
UiTs samleside om eksamen

Mer info om vurderingsform muntlig eksamen

Individuell muntlig eksamen

Kontinuasjonseksamen

Det arrangeres kontinuasjonseksamen for studenter som ikke har bestått siste ordinære eksamen i dette emnet.
  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 10
  • Emnekode: FSK-2041
  • Tidligere år og semester for dette emnet