høst
2024
FSK-2041 Sjømatproduksjon - 10 stp
Innhold
I dette emnet gis innføring i sentrale prosesser ved industriell bearbeiding av fisk og skalldyr. Prosessene blir gjennomgått fra fangst/slakting og fram til ferdig produkt, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.Hva lærer du
Kunnskap
Kandidaten har bred kunnskap om:
- ulike sentrale produktgrupper og bearbeidingsprosesser i norsk sjømatindustri
- faktorer som påvirker produktenes utbytte, kvalitet og holdbarhet
- hvordan man evaluerer kvalitet på utvalgte sjømatprodukter
Ferdighet
Kandidaten kan:
- forstå produksjonsmetoder og tilhørende teknologier som er presentert som flytdiagrammer
- forstå sammenheng mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene
- finne, vurdere og anvende fagkunnskap om sjømat og presentere dette
Generell kompetanse
- Kandidaten kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- Kandidaten kjenner til betydningen av forskning og innovasjon for næringsutvikling innen fiskeri- og havbruksnæringen
Timeplan
Eksamen
Vurderingsform: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|
Muntlig eksamen | 30 Minutter | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
||
Muntlig presentasjon av semesteroppgave | Godkjent – ikke godkjent |
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: FSK-2041
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole
- Kontaktpersoner
-
- Tidligere år og semester for dette emnet