vår 2024
ERN-3900 Masteroppgave i klinisk ernæring - 54 stp

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter på master i klinisk ernæring, og kan ikke tas som enkeltemne.

Obligatorisk forkunnskapskrav

ERN-3000 Klinisk ernæring 1, ERN-3002 Klinisk ernæring 2, ERN-3004 Epidemiologi, statistikk og forskningsmetoder, ERN-3006 Masteroppgave - forskningsprotokoll

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

ERN-3950 Masteroppgave i klinisk ernæring 54 stp

Innhold

Innhaldet i dette emnet byggjer på arbeidet som vart gjort i ERN-3006 Masteroppgåve - protokollemne. Studenten skal no utføra eit individuelt forskingsprosjekt, i samarbeid med rettleiarar. Studenten skal analysera data, skriva saman resultata og drøfta funna, og setja dei inn i ein større vitskapleg samanheng. Studentane skal også leggja fram prosjektet munnleg på ulike steg i forskingsprosessen.

Hva lærer du

Etter avslutta emne skal studentane kunna:

Kunnskapar:

  • Gjera greie for dei ulike stega i forskingsprosessen
  • Gjera greie for etiske vurderingar som er gjort i eit forskingsprosjekt

Ferdigheter:

  • Formulera ei vitskapleg problemstilling, samanstilla og drøfta litteratur som klargjer denne, og argumentera for ein konklusjon underbygd av vitskaplege funn
  • Planleggja og gjennomføra eit sjølvstendig, avgrensa forskingsprosjekt under rettleiing og i tråd med forskingsetiske normer
  • Bearbeida og analysera vitskaplege data ved hjelp av statistiske metodar, eller andre relevante metodar
  • Formidla resultat frå prosjekt- og forskingsarbeid skriftleg og munnleg
  • Skriva ein akademisk tekst med rett bruk av referansestil, fagspråk og sjanger
  • Diskutera styrkar og veikskapar ved prosjektet

Generell kompetanse:

  • Reflektera over eigen fagkompetanse og opptre i samsvar med etiske normer i klinisk praksis og i forskningsarbeid
  • Vedlikehalda og utvikla kompetansen sin over tid og bidra til kunnskapsutvikling innan ernæringsfaget
  • Opparbeida kunnskapar og ferdigheiter som gjer studenten i stand til å delta i og gjennomføra framtidige forskings- og utviklingsprosjekt

Det blir også vist til læringsutbytte for langsgåande tema i Vitskapleg og Profesjonell kompetanse i ernæring, og ERN-3006 Masteroppgåve - forskingsprotokoll


Undervisnings- og eksamensspråk

Oppgåva og munnleg eksamen kan føregå på norsk eller engelsk, eventuelt andre skandinaviske språk (i blanding).

Undervisning

  • Sjølvstendig arbeid (under rettleiing)
  • Seminar

Pensum: Studenten (saman med rettleiar) definerer pensum gjennom vurdering av kva som er relevant litteratur for oppgåva.


Eksamen

Vurderingsform: Dato: Vekting: Karakterskala:
Oppgave 15.05.2024 12:00 (Innlevering) 0/1 A–E, stryk F
Muntlig eksamen 1/1 A–E, stryk F

Obligatoriske arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:

Framlegg på midtvegsevalueringsseminar Godkjent – ikke godkjent
UiTs samleside om eksamen

Mer info om vurderingsform muntlig eksamen

Justerande munnleg eksamen (maksimalt ein karakter opp eller ned).

Kontinuasjonseksamen

Det tilbys kontinuasjonseksamen i emnet. Ved andre gangs bedømming til ikke bestått, kan det søkes om tildeling av ny oppgave.
  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 54
  • Emnekode: ERN-3900
  • Tidligere år og semester for dette emnet