Sett av en dag til å bli kjent med folk på tvers av sektorer, og skape nye løsninger og måter å jobbe på.
STEM arena er en møteplass som skal styrke samhandlinga mellom de som har felles mål om økt rekruttering til realfag og teknologi i regionen vår. Hvordan skaper vi nysgjerrighet og interesse blant barn og unge? Hvordan får vi flere til å velge realfag og teknologi? Hvordan får vi flere til å velge Nord-Norge?
Skal vi klare å utvikle landsdelen i ei bærekraftig retning, må vi spille på lag! Vi inviterer lærere, rådgivere, fagskole, UiT, arbeids- og næringsliv, fagorganisasjoner og næringsforening, kommune og fylkeskommune til en kreativ kunnskapsutveksling.
Etter arrangementet utarbeides en rapport med funn fra dagen som deles med deltakerne og presenteres for beslutningstakere. Rapporten tar vi med oss i arbeidet med vår nasjonale teknologi- og realfagssatsning, STEM for fremtiden. Samarbeidspartnere er Tekna, NITO, Fellesforbundet, Abelia og IKT-Norge.
Det vil også tilgjengeliggjøres en oversikt over tiltakene som finnes i regionen vår. Du kan legge inn dine tiltak, og være med på aktiviteter som kan være spennende og relevante for dine elever/studenter eller din bedrift eller organisasjon.
Skal vi lykkes med å skape glede og entusiasme for realfagene og skape vekst i regionen vår, må vi jobbe strategisk og langsiktig. Vi må ha fokus på mangfold og involvering. Og vi må jobbe sammen!
Påmelding er gratis.
10:00
Registrering og kaffe.
10:30
Camilla Brekke, prorektor for forskning og utvikling ved UiT Norges arktiske universitet, ønsker velkommen.
10:40
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering forteller om hva de jobber med. Deltakende skoler og bedrifter kan registrere seg i STEM arbeidsliv.
Stemarbeidsliv.no er et verktøy for lærere og rådgivere som gjør det enklere å booke ulike aktiviteter som styrker realfagenes arbeidsrelevans. Her finner du blant annet rollemodeller fra lokale bedrifter, utplasseringsplasser og bedriftsbesøk.
11:00
Et lite eksperiment med Skolelaboratoriet.
11:30
Lunsj og mingling.
12:00
Workshop 1: Hvordan kan et regionalt nettverk/økosystem skape verdi for deltakerne?
Workshop 2: Hvilke tiltak kan vi samarbeide om?
14:00
Kaffepause.
14:30
Gruppene presenterer.
16:00
Prosjektleder Elin Glad oppsummerer dagen og forteller om veien videre.
16:30
Takk for innsatsen! Vel hjem.
ENDELIG PROGRAM KOMMER I JUNI.
Vær oppmerksom på at det er et tak på 60 deltakere. Vi ønsker størst mulig bredde blant deltakerne, og det er mulig vi må gjøre en prioritering for å få til dette.