Utholdenhetsseminar

UiT Idrettshøgskolen og Olympiatoppen Nord har gleden av å invitere trenere, ledere, foreldre, utøvere og andre som er interesserte i ny kunnskap om utholdenhetstrening til et seminar på Alfheim stadion i Tromsø, mandag 12. desember kl. 17.30-20.15.

Seminaret er åpent for alle interesserte, og krever ingen påmelding i forkant.

På seminaret vil vi få presentert den nyeste forskningen fra FENDURA-prosjektet ved UiT Norges arktiske universitet, i kombinasjon med kunnskap om den norske toppidrettsmodellen, ernæring for unge utøvere og hva som kreves for å legge til rette for en langsiktig utvikling i utholdenhetsidretter.

Program:

Kl. 17.30: Innledning v/Håvard Klemetsen (OLT Nord) og Boye Welde (UiT)

Kl. 17.40: Øyvind Sandbakk: «Den norske toppidrettsmodellen: Hvorfor fungerer den best for menn?»

Kl. 18.00: Tina P. Engseth og Madison Taylor: «Hvordan påvirker menstruasjonen og bruk av prevensjonsmidler din trening og prestasjon?»

Kl. 18.40: Beinstrekk, kaffe og frukt

Kl. 18.55: John O. Osborne: «Gi idrettsutøverne nok mat! Betydningen av tilstrekkelig næringsinntak når du trener»

Kl. 19.15: Hanne Staff og Øyvind Sandbakk: «Det lange løpet: Optimalisering av langsiktig prestasjonsutvikling for utholdenhetsutøvere»

Kl. 19.55: Spørsmål og avslutning

 

Kveldens bidragsytere:

Håvard Klemetsen er tidligere verdensmester og olympisk mester i kombinert, og nå avdelingsleder og sportslig ansvarlig i Olympiatoppen Nord.

Boye Welde er førsteamanuensis i idrett ved UiT og prosjektleder for forskningsprosjektet om kvinnelige utholdenhetsutøvere (FENDURA, the Female Endurance Athlete).

Øyvind Sandbakk er professor i bevegelsesvitenskap ved NTNU, professor II ved UiT og leder av Senter for Toppidrettsforskning ved NTNU. Sandbakk ledet utvalget som nylig framla rapport om utviklingsmodellen i norsk langrenn.

Tina P. Engseth og Madison Taylor er begge doktorgradsstipendiater i FENDURA-prosjektet ved UiT.

John O. Osborne er ansatt som postdoktor i FENDURA-prosjektet ved UiT.

Hanne Staff er tidligere verdensmester i orientering, doktorgradsstipendiat i FENDURA-prosjektet ved UiT, samt leder for prestasjon og utvikling i Olympiatoppen.

Når: 12.12.22 kl 17.30–20.15
Hvor: Alfheim stadion, Tromsø (kantina i 2. etg.)
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Kontakt: Boye Welde
Telefon: 993 57 696
E-post: boye.welde@uit.no
Legg i kalender