Hvordan bruke en elektronisk forskningsnotatbok?

Join Zoom Meeting: https://uit.zoom.us/j/66690387193?pwd=OEtYT0RySGtsMms4ZDNqblRMaE8yZz09

Dokumentasjon av forskningsdata er viktig under hele forskningsprosessen. God dokumentasjon av data og forskningsprosessen generelt vil øke gjennomsiktighet, gjenbrukbarhet og reproduserbarhet av forskning. God dokumentering kan også gjøre arbeidsflyten mer effektiv. I dette webinaret vil vi vise noen av fordelene ved å bruke en elektronisk labnotatbok (ELN), og forklare hvordan det passer inn i UiTs prinsipper og retningslinjer for forskningsdatahåndtering.   

 

Webinaret vil gi deg nyttig informasjon om ELN-er generelt, hvordan de kan brukes i den aktive fasen av forskningsdatahåndtering, demonstrert ved bruk av ELN-leverandøren RSpace Enterprise, som nå er tilgjengelig for UiT-forskere og studenter. RSpace Enterprise er en fleksibelt ELN som kan brukes til mange typer laboratoriearbeid og datahåndtering, og er en juridisk gyldig labnotatbok. Tjenesten er spesielt nyttig for forskningsgrupper og gruppeledere, da den fremmer åpenhet og samarbeid. Bli med på webinaret for å lære om funksjonalitetene og mulighetene en ELN tilbyr.  

 

Webinaret bygger på modulen “Hvordan strukturere og dokumentere forskningsdata”. (for en komplett oversikt over webinarene våre, gå her).  

 

En uke senere vil webinaret blir fulgt av en "hands-on»-workshop med demonstrasjoner og muligheten til å prøve RSpace selv. For mer informasjon se: https://uit.no/tavla/artikkel/734009/workshop_on_electronic_lab_notebook_rspace     

 

For mer informasjon om forskningsdatahåndtering ved UiT, se Forskningsdataportalen UiT. 

 

 

Webinaret holdes av Adrian Verhoef og Aili Sarre.  

 

Velkommen! 

 JOIN ZOOM MEETING

Når: 29. september 2022 kl. 13.15–14.00
Hvor: Zoom
Studiested: Digitalt
Målgruppe: Ansatte, Studenter
Lenke: Klikk her
Kontakt: Helene N Andreassen
Telefon: 77645735
E-post: researchdata@hjelp.uit.no

Påmelding
Frist: 28.09.2022
Meld meg på!
Legg i kalender