Omvisning i utstillinga "ARV"

I anledning Kulturnatta i Tromsø fredag 5. oktober inviterer Tromsø Museum kl. 1915 og 2015 til omvisning i utstillinga «ARV» ved stipendiat Stein Farstadvoll, UiT. Vi har også kveldsåpent museum kl. 1700 - 2130. Gratis inngang. Gratis minibuss fra og til sentrum. Velkommen!

 

 

 

Utstillinga «ARV» inviterer deg til å tenke nytt om hva kulturarv er. Hvor går egentlig skillet mellom søppel og kulturminne, eller mellom naturarv og kulturarv?  Kan kulturarv avgrenses til det vi ønsker å bevare? Med andre ord, kan vi velge bort myldret av brysomme ting og dermed rense arven for det feilslåtte, stygge eller ubehagelige?

Utstillinga er basert på det pågående forskningsprosjektet "Unruly Heritage" av arkeologene Bjørnar Julius Olsen og Þóra Pétursdóttir ved UiT Norge arktiske universitet. Utstillinga vises til 7. oktober. Les mer om utstillinga her.

Arkeolog Stein Farstadvoll, UiT viser rundt i utstillinga både kl. 1915 og 2015.

Gratis minibuss fra og til sentrum. Fra Tromsø bibliotek hver heltime kl. 1700 - 2100 og fra Tromsø Museum en gang i timen kl. 1715 - 2115 

Vi har samme kveld gratis inngang til hele museet kl. 1700 - 2130. I tillegg til de faste utstillingene, har vi også den nyåpnede utstillinga Apparater, instrumenter og maskiner – I vitenskapens tjeneste. Gårsdagens forskere kunne hente seg en kopp kaffe mens maskinen jobbet. I dag rekker de knapt å blunke. Få med deg utstillingen som viser store, små, dyre og helt alminnelige ting som har gjort sin viktige jobb for vitenskapen. Les mer om denne utstillinga her.

 

Gratis inngang. Velkommen!

Når: 05.10.18 kl 20.15–21.00
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender