UiTfrokost med Marie Simonsen & Mona Abdel-Fadil: Er flyktninger en trussel eller mulighet for en inkluderende likestillingspolitikk?

På den internasjonale kvinnedagen inviterer UiT-frokost – i samarbeid med Kvinnforsk (UiT) og Norsk Tjenestemannslag (NTL på UiT) – til spennende innlegg og debatt for alle i Tromsø. Det er også UiTs første arrangent i forbindelse med akademisk dugnad for flyktninger.

Bilder av mennesker som har flyktet fra IS-terror og landet sitt på vei til Europa i gummibåter har rystet verden. Den påfølgende debatten i mange europeiske land som skal integrere flyktninger har høy temperatur. Alders- og kjønnsammensetning blant flyktningene, spørsmål om kultur og religion og hendelser under nyttårsfeiringa i flere byer har gjort likestilling, innvanding og kjønn svært aktuelt. Vi spør derfor om et økende antall flyktninger kan føre til en fornying av norsk likestillingspolitikk eller om den utfordres, og i så fall på hvilke måter?

På den internasjonale kvinnedagen inviterer UiT-frokost – i samarbeid med Kvinnforsk (UiT) og Norsk Tjenestemannslag (NTL på UiT) – til spennende innlegg og debatt om disse aktuelle spørsmålene. UiTfrokost er også den første arrangementet i UiT sin akademiske dugnad for flykninger. Neste arrangement er 13 april.

Hovedinnledere er den kjente kommentatoren i Dagbladet Marie Simonsen og den aktuelle postdoktor ved IMK ved UiO Mona Abdel-Fadil (tittel innlegg: Fortielser og Forvrenginger av Fakta: Hvordan orientere seg i mediedebatten om Køln?) I panelet er vi også så heldige å ha med Hanne Stenvaag, som tar doktorgrad på UiT og leder krisesenteret i Tromsø.

(gratis) Frokost og kaffe serveres som vanlig fra kvart på ni.

UiT-frokost arrangeres av studentene på Institutt for sosiologi, statsvitenskap og samfunnsplanlegging hvor dagsaktuelle politiske spørsmål debatteres i faglige rammer. Vel møtt!

Meld deg på på facebook!

Når: 08. mars 2016 kl. 09.00–11.00
Hvor: Auditorium 2, teorifagbygget (Solhallen - ved Akademika)
Studiested: Tromsø