vår 2024
BED-2205 Bacheloroppgave - 20 stp

Emnetype

Emnet kan ikke tas som enkeltemne.

Det er obligatorisk oppmøte ved midtveispresentasjon og sluttpresentasjon


Innhold

Bacheloroppgaven er den avsluttende delen av bachelorgraden i økonomi og administrasjon. Emnets innhold avhenger av oppgaven.

Oppgaven er en selvstendig problem- og metodeorientert oppgave, som gjennomføres som et prosjekt. Oppgaven gis normalt sett i samarbeid med en oppdragsgiver og bør ta utgangspunkt i en realistisk problemstilling, der kunnskap fra flere av studiets fagområder benyttes.

I bacheloroppgaven legges det vekt på prosessen fra prosjektidé til prosjektrapport og sluttpresentasjon.Kandidatene skal synliggjøre prosjektstyringen ved å utarbeide prosjektplan, avholde midtveispresentasjon, delta i veiledning og til slutt skrive prosjektrapport og avholde sluttpresentasjon av denne.

Oppgaven utføres i mindre grupper på 2-4 studenter. Det kan i noen tilfeller være aktuelt også med individuelle grupper, men da må dette avklares med emneansvarlig på forhånd. Gruppene blir tildelt egne veiledere som følger kandidatene gjennom hele semesteret.

Relevante emner for gjennomføring av bacheloroppgaven må være gjennomført/bestått i forkant.


Hva lærer du

Studentene skal gjennom bacheloroppgaven få trening i å planlegge, gjennomføre og presentere et større selvstendig arbeid innenfor ett eller flere av studiets fagområder.

Kunnskap

  • fordypet kunnskap innen en selvvalgt del av fagområdet
  • forståelse for metodisk arbeid, evne til refleksjon og evne til systematisk/vitenskapelig vurdering samt kunnskap om forskningsetikk
  • grunnleggende kunnskap og erfaring i prosjektstyring og kjennskap til verktøy for prosjektstyring

Ferdigheter

  • ferdigheter i å utarbeide konkrete problemstillinger av interesse innen fagområdet
  • ferdigheter i å fordype seg innen avgrensede problemstillinger og analysere disse ved hjelp av teori og empiri der kandidaten trekker selvstendige konklusjoner.
  • ferdigheter i å identifisere og vurdere litteratur og andre kilder som er relevante for problemstillingen samt referere til disse
  • ferdigheter i å dokumentere og formidle resultatene fra prosjektarbeidet på en systematisk/vitenskapelig måte

Generell kompetanse

  • kompetanse til å planlegge og utføre en selvstendig oppgave, formulere problemstillinger og analysere disse med utgangspunkt i både teoretisk og empirisk materiale og å gjennomføre en oppgave på en metodisk tilfredsstillende måte
  • kompetanse til å reflektere over prestasjoner underveis i prosessen, og gjøre justeringer basert på egne refleksjoner og veiledning.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Veiledning

Timeplan

Eksamen

Vurderingsform: Dato: Karakterskala:
Oppgave 28.05.2024 14:00 (Innlevering) A–E, stryk F

Obligatoriske arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:

Obligatoriske arbeidskrav Godkjent – ikke godkjent
UiTs samleside om eksamen

Mer info om arbeidskrav

Prosjektbeskrivelse, midtveispresentasjon og statusrapport(er) skal leveres/gjennomføres i henhold til de retningslinjer, maler og tidsfrister som ligger på kursets canvasside.

Godkjent arbeidskrav har en varighet på 4 sammenhengende semestre, fra og med det semesteret arbeidskravet ble tatt.


Mer info om vurderingsform oppgave

Prosjektrapport med sluttpresentasjon skal leveres/gjennomføres i henhold til de retningslinjer, maler og tidsfrister som ligger på kursets canvasside.

Følgende kriterier vurderes: Generelt inntrykk, faglig og teoretisk innsikt, prosjektgjennomføring, resultat og fremstilling.


Kontinuasjonseksamen

Det tilbys ikke kontinuasjonseksamen i emnet.
  • Om emnet
  • Studiested: Narvik |
  • Studiepoeng: 20
  • Emnekode: BED-2205
  • Tidligere år og semester for dette emnet