vår
2023
LER-1504 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Studiepoengreduksjon
Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:
LER-1500 Mat og helse fellesemne 15 stpLER-1510 Mat og helse fellesemne 15 stp
LER-1503 Mat og helse fellesemne 1-7 15 stp
LER-1512 Mat og helse 5-10 15 stp
LER-1514 Mat og helse fellesemne 10 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- samisk matkultur, kulturelt mangfold og bærekraftig utvikling
- fagdidaktikk
- skolemåltidet, folkehelse og livsmestring
Ferdigheter
Studenten kan:
- didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- bruke relevante digitale verktøy
- bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
- didaktisk praktisk arbeid
- kan praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
Kompetanse
Studenten:
- kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- skal kunne bruke faget som danningsarena
Undervisning
- Pbl - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Studentbasert undervisning
- Didaktisk praktisk-metodisk matfaglig arbeid
Antall undervisningstimer utgjør om lag 75 timer, inkludert seminar.
Kvalitetssikring av emnet
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden.
Praksis
Se egen praksisplan.
Mer info om arbeidskrav
- Planlegge og gjennomføre et didaktisk undervisningsopplegg for medstudenter med avsluttende didaktisk refleksjon. PBL-metoden brukes. Grunnleggende ferdigheter skal komme til uttrykk i undervisningsopplegget og den praktiske gjennomføringen. Varighet 4 undervisningstimer. Tema for undervisningsopplegget skal ligge innenfor området Mat og kultur. Undervisningsopplegget utvikles og gjennomføres i grupper med 3 til 4 studenter.
- En PBL-presentasjon med medstudenter til stede
- 70% obligatorisk oppmøte.
Mer info om praktisk eksamen
Individuell didaktisk praktisk eksamen. I den praktiske fremstillingen skal studenten trekke ut 4 - 6 grunnleggende matfaglige teknikker som synliggjøres og begrunnes. Varighet 4 undervisningstimer. Studentene leverer en individuell didaktisk plan for gjennomføring av den praktiske eksamen. Leveres i Wiseflow. Varighet 48 timers forberedelsestid.- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1504
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet