Einar Mellem

Medisin profesjonsstudium Tromsø

Einar Mellem

Medisin profesjonsstudium Tromsø
Studentintervjuer

Einar Mellem startet sin karriere som befal i panserbataljonen på Setermoen, men i 2015 slapp han alt han hadde i hendene og bestemte seg for å leve ut studiedrømmen.

I dag studerer Einar medisin ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø hvor han trives bedre enn han noen gang har turt å drømme om. Da han forlot militæret måtte han ta realfagene på Frisvold privatgymnas for å kvalifisere seg til medisinstudiet. Han holdt fremdeles alle muligheter åpne for at han ikke ville klare å få gode nok karakterer i realfagene på første forsøk, men ett år etter han begynte på Frisvold var han klar for livet som medisinstudent.

- Det var jo ikke gitt at jeg kom til å like realfagene, men det gjorde jeg heldigvis, gliser han. 

Født og oppvokst i Tromsø

Einar forteller at han aldri var usikker på hvilket universitet han skulle gå på. Han er fra Tromsø og har hele nettverket sitt med venner og familie her, så for han var akkurat dette valget enkelt. Hvorfor han ikke gikk rett over på medisin etter videregående har han ikke noe bestemt svar på.

- På videregående valgte jeg idrettsfag med fordypning i fotball. Selv om jeg allerede da ønsket å ende opp på medisinutdanninga, så tenkte jeg at realfagene ikke var noe for meg. Uansett kunne realfagene vente. For meg var det helt rett avgjørelse. 

Givende studiehverdag

Einar forteller om en utfordrende, variert og givende studiehverdag hvor ingen dager er like, med en hektisk start og enormt bratt læringskurve.

- Hvordan skal jeg på best mulig måte få fram hvor givende studiehverdagen min er? Den er i alle fall overraskende variert. Det er mye lesing, mange og enormt gode forelesninger som gir både læring og motivasjon. I tillegg har vi gruppearbeid, oppgaver, laboratorieøvelser, ferdighetstrening, førstehjelp, og praksis. Det er så mye og det er så gøy, smiler han.

Einar har ikke rukket å reflektere over hva han ønsker å jobbe som enda, det blir i alle fall lege. Han gleder seg til å finne noe han virkelig ønsker å fordype seg i videre. 

- Hvilken spesialisering jeg velger til slutt vil tiden vise, jeg har jo tross alt over fem år å bestemme meg på!

Linjeforeningen «endorfin»

Einar liker å ha mange baller i lufta og nølte ikke med å melde seg inn i medisinstudiets linjeforening «Tromsø medisinske forening – endorfin». Der sitter han i dag i styret og trives med det.

- Meningen med foreningen er å forbedre det sosiale miljøet på studiet, så det er egentlig en trivselsforening. Blant annet har vi noe som heter «stipendvaffel» og det er koselig. Hele universitetet er for øvrig fullt av foreninger, så det er noe for enhver smak. Det mangler med andre ord ikke på ting å gjøre hvis du har for mye fritid, ler han. 

Nærhet til alt er det beste med Tromsø

På fritiden spiller Einar fotball og trener litt styrke, ellers er han en sosial types som trives i sosiale sammenkomster, deltar på arrangementer på fakultetet og drikker mye kaffe. Einar har også deltidsjobb, så han har nok å henge fingrene i. I løpet av året passer han på å få noen toppturer både med og uten ski på beina, noe som for øvrig er en av hans favoritting med Tromsø.

- Det faktum at det kun er en kort tur til nærmeste fjell er helt fantastisk! Nærheten til naturen er viktig for meg. I tillegg er jo alt annet i Tromsø nært også; det er kort vei fra byen til universitetet og det er kort vei mellom fakultetene. Dessuten har du det medmenneskelige aspektet med nærhet til medstudenter, forelesere og alle andre på universitetet. Men denne mørketiden kunne jeg godt klart meg uten, legger han til med en oppgitt mine. 

Einar er sulten på mer av det studiet har å by på og ønsker å komme med en anbefaling til alle som er usikre på om de skal følge drømmen sin.

- Jeg har ikke angret et sekund på at jeg valgte å følge drømmen min, eller på studievalget som sådan. Motivasjonen for å gjøre det bra har aldri vært høyere. Har du en drøm og et mål? Da har jeg bare én ting å si; kjør på, sats! Det verste som kan skje er at du finner ut at det ikke var noe for deg, og det er vel ikke så ille, sier han bestemt.

 

Sist endret: 13.11.2019 10.56