Vellykka studentdager på Skjervøy
Tjue studenter fra UiT fikk bli godt kjent med sjømatkommunen Skjervøy da Sjømatløftet i nord arrangerte studentdager og innovasjonscamp 3. - 6. september 2024.
I begynnelsen av september var det fullt liv på Skjervøy med sjømatkonferanse og rekrutteringsdag for elever fra ungdomsskole og VGS. Bedriftene på Skjervøy tok seg likevel tid til å ta imot studenter på bedriftsbesøk og delta på innovasjonscamp med Ungt Entreprenørskap.
Den var en bredt sammensatt studentgruppe fra UiT, med studenter fa Handelshøgskolen, fiskeri- og havbruksvitenskap, akvamedisin, bioteknologi, nautikk, rettsvitenskap og prosessingeniør.
Innovasjonscamp og Sjømatkonferansen i Nord-Troms
Ungt Entreprenørskap Arkis ved Sigurd Lunde ledet studentene gjennom en lynversjon av en innovasjonscamp, hvor de i løpet av få timer skulle finne ideer som kan utvikle sjømatnæringa. Både MOWI, Blått Kompetansesenter Nord, Arnøylaks, Lerøy og brønnbåtrederi Frøy bidro til presentasjon og veiledning for studentene.
Resultatet ble presentert på scenen under Sjømatkonferansen i Nord-Troms. Her fikk studentene også følge et svært interessant konferanseprogram.
Bedriftsbesøk
Første besøk gikk til Lerøy Aurora sitt slakteri på Skjervøy som ble satt i drift tidligere i år. Her fikk studentene innblikk i alt fra produksjon av isoporkasser til automatisert avliving og filetering av laks.
Andre besøk gikk til Arnøylaks og deres slakteri på Arnøya. Bedriften feirer 40 år i år, og daglig leder Håvard Høgseth presenterte både historien og hvorfor han mener havområdene utenfor Skjervøy og Arnøya er verdens beste havområde for produksjon av laks.
Tredje besøk gikk til MOWI Sandøra med deres RAS-anlegg for produksjon av laksesmolt til deres matfiskanlegg i hele Nord-Norge.
Til slutt deltok studentene på den offisielle åpningen av MOEN Verft, som blir et viktig tilbud til sjømatbedriftene i regionen for service og reperasjoner for deres fartøy.