Banner

Harstad

Campus Harstad søkte om forlengelse av Levende Campus-prosjektet, som startet i januar 2020. Målet er å bekjempe studentens ensomhet og styrke tilhørigheten til campus gjennom et vellykket trepartssamarbeid mellom Samskipnaden, UiT Harstad og studentene. Prosjektet involverer deltakere fra alle avdelinger ved UiT, inkludert studenter og støttefunksjoner. Den vellykkede metodikken fra Harstad har blitt brukt som modell for Levende Campus-prosjektet ved de andre universitetscampuser.

Status Levende campus 2020-2022

I perioden har prosjektet implementert Levende campus-koordinatorer, pilotert studentguide, koordinert timeplan, og oppnådd rekordoppmøte på faglig sosialdag. Arrangementer som Middag og kino, Havbadeklubben, skidag, og Levende campus-prisen har styrket samholdet. Prosjektet har delt erfaringer internt og eksternt gjennom evalueringer.

Rapport, Harstad 2020-2022

Prosjektperiode 2022 – 2024: Studentinvolvering

Prosjektet søkte midler for videreføring og fokuserer på studentinvolvering. To hovedområder inkluderer engasjement for egen læring, spesielt gjennom tillitsvalgt- og mentorordningen, og studentinvolvering i frivillige lag, foreninger, studenthus og fadderordningen. Målet er å skape et balansert studentliv med økt tilhørighet og trivsel.

Bakgrunn og Utfordringer

Undersøkelser viser at flere studenter føler seg ensomme, og pandemien har påvirket studentlivet negativt. Lav kontakt og digital undervisning har skapt avstand. Campus Harstad møter utfordringer med det frivillige studentlivet på grunn av små studentkull, praksis for helsefagstudenter, og samlingsbaserte studier. Det frivillige studentlivet lider av byråkrati, lav finansiering, manglende opplæringssystemer, og lav deltakelse.

Elementer i prosjektet

  1. Flere studenter tettere på utdanningen

    • Fokus på mentorordning
    • Styrking av tillitsvalgtapparatet
  2. Styrke studentdemokratiet

    • Opplæring og rolleforståelse
    • Sikre studentstemme i viktige organer
    • Økt rolle for organisasjonskonsulent som mentor
  3. Styrke studentforeningene

    • Gjenoppliving av foreningslivet etter korona
    • Omlegging av fadderordningen
    • Økt finansiering og mindre byråkrati
    • Fremme dialog og samhold blant studentforeningene
  4. Økt synliggjøring av studentengasjement:

    • Felles markedsføringskanal for studentsosiale aktiviteter

Målet er å iverksette tiltak for en kulturendring og legge til rette for et positivt studentmiljø med økt deltakelse og tilhørighet.

Kontaktinformasjon: