Nevrokognitive endringer etter theta burst stimulering mot depresjon

– friske frivillige kontrollgruppedeltakere

Ønsker du å delta?

Takk for at du viser interesse for å delta i denne studien.

Nedenfor finner du informasjon om kriteriene for å kunne delta. Vennligst les gjennom kriteriene så nøye som mulig. Blir du tatt inn til studien vil du bli spurt om enkelte av kriteriene på nytt.

Vi er på utkikk etter deltakere med normalt syn, inkludert normalt fargesyn (bruk av briller og linser går bra) og gode norskferdigheter.

Da denne studien skal omfatte en frisk kontrollgruppe for deprimerte pasienter, er det spesifikke kriterier for å kunne delta. Du kan dessverre ikke delta dersom du har psykiske lidelser eller hjernesykdommer, bruker medikamenter, har søvnlidelser eller somatiske lidelser som beskrevet under.

Lenke til samtykkeerklæring/informasjonsskriv

Fravær av psykiske lidelser og hjernesykdommer

Det er dessverre ikke mulig å delta dersom du har psykiske lidelser som for eksempel depresjon, psykoselidelse, bipolar lidelse eller alvorlig personlighetsforstyrrelse, hjernesykdommer eller tidligere hodeskader som krevde behandling på sykehus (f.eks. Parkinson’s sykdom, epilepsi, demens, hjerneslag, traumatisk hjerneskade), alvorlig pågående alkohol- eller stoffmisbruk.

Medikamentbruk

Du kan ikke delta hvis du bruker antikolinergiske eller antipsykotiske medisiner, antiepileptiske medisiner, antidepressiva og/eller medikamenter som endrer søvn (f.eks. Melatonin og Benzodiazepiner).

Søvnlidelser

Det er i tillegg enkelte søvnsykdommer som gjør at du ikke kan delta. Dette er sykdommer som søvnapné, narkolepsi, parasomnier og søvnrelaterte bevegelsesforstyrrelser.

Somatisk helse

Alvorlige kroniske sykdommer, sykdom som krevet innleggelse på sykehus siste år, hjerte, lunge og nyresykdom er eksklusjonskriterier.

 

Foreløpig sjekkliste for MR undersøkelse

Studien inkluderer hjerneavbildning ved hjelp av en MRI skanner og det er derfor viktig at du leser gjennom sjekklisten under.

Av sikkerhetsgrunner kan du ikke delta dersom du svarer «Ja» på noen av spørsmålene under. Du kommer til å bli spurt igjen om disse tingene like før MR undersøkelsen.

Har du intrakranielle vaskulære klips

Metall-fremmedlegeme i øyet

Cochlea (øre) implantat

Nevrostimulator

Pacemaker, ICD eller elektroder for hjerteovervåkning

Metall i kroppen (klips, hjerteklaff, shunt, aorta stentgraft, protese, plater, skrue, osv.)

Nedsatt nyrefunksjon

Graviditet

Amming

Klaustrofobi

Kommunikasjonsproblemer

Ute av stand til å ligge på ryggen