Pensjonistforeninga

Vellykket tur til Kiruna og Narvik 25. til 27. april

Godt og vel 30 PUiT-medlemmer møtte opp for å ta en grytidlig buss til Narvik tirsdag 25. april

Ingen av oss var synlig preget av at vi hadde gått på akkord med noramle morgenrutiner, og vi stilte opp tilsynelatende frisk og utkvilt på busstasjonen før kl. halv sju. Ditto forsonende var det at vi fikk kjøre med en toetasjes buss. Knapt noen av oss har vel sett så mye av naturen langs E6 som denne gangen.

Videre er nok Ofotbanen i seg selv verdt å beundre. Man blir intet mindre enn imponert over å se et slikt storslagent anlegg i en slik storslagen natur - et byggverk som ble skapt av mennesklig handkraft, noen hester og noe dynamitt i løpet av siste halvdel av 1800-tallet.

I Kiruna ga Sylvi Inez Liljegren oss først en nyttig gjennomgang om LKABs virksomhet og flytting av store deler av byen - ca. 3 km. Dagen etter ble vi kjørt i buss ned i gruvene, godt og vel 500 m ned i fjellet. Vi hadde en utmerket guide som i betydelig grad greide å levendegjøre gruvedriften, og vi fikk beskue de enorme maskinene som er i aktivitet. I dag tas det ut malm ned på 1365 m. Senere fikk vi se hvilke trebygninger som er og skal flyttes og murbygninger som er og må rives.

Siste dagen fikk vi omvisning i Krigsmuseet i Narvik.

Ansvarlig for siden: Sylvia Labugt
Sist endret: 08.05.2023 15.09