UiT har signert to samarbeidsavtaler i Singapore  

De beste universitetene i Asia finner du i Singapore, og i dag signerte UiT avtaler med to universiteter. På sikt kan dette føre til mer faglig samarbeid og økt utveskling av studenter og ansatte.

Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 31.10.22 13:16 Oppdatert: 31.10.22 13:30
Om UiT Studentliv / Studier

Camilla Brekke, prorektor forskning ved UiT Norges arktiske universitet er denne uken i Singapore i forbindelse med åpningen av Norway-Singapore Science Week. Dette er et arrangement i regi av Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Singapore.

Gjennom uken deltar en rekke norske universiteter og forskningssentre på over 25 ulike aktiviteter, og formålet er å øke samarbeidet mellom utdannings- og forskningsinstitusjoner i Singapore og Norge.

Og det er ikke tilfeldig at dette skjer i Singapore.

– Singapore har noen av Asias beste universiteter, sier Brekke.

Langt fra hverandre – men likevel mange likheter

Den første avtalen ble signert om bord på seilbåten Statsraad Lehmkuhl som akkurat nå ligger til kai i Singapore i forbindelse med One Ocean-ekspedisjonen.

Mer enn 10.000 kilometer skiller Norge fra Singapore, men likevel er det en rekke likheter som gjør at det er verdt å utforske mulighetene for mer samarbeid.

Signert avtale
Avtalen med James Cook University Singapore signert. Fv. Chris Rudd, viserektor JCU, ambassadør Eivind S. Homme, prorektor forskning UiT, Camilla Brekke. Foto: Tomas Rolland/UiT

– Singapore og Norge har mer til felles enn vi tror, både på grunn av de maritime tradisjonene, en lik befolkningsstørrelse og på grunn av økonomiske likheter. Vi ser også en del utfyllende interesser, spesielt innen akvakultur, sier professor Chris Rudd, Han er viserektor ved James Cook University Singapore, og han håper han ser mange flere norske studenter i Singapore etter hvert.

Avtalen med James Cook University varer i to år i første omgang.

Signerte fornyet avtale med beste universitetet i Asia

National University of Singapore (NUS) er ranket som det beste universitetet i Asia fem år på rad.

UiT signerte en samarbeidsavtale med NUS allerede i 2017, og etter pandemien er det ønskelig fra begge parter å gi ny energi til samarbeidet. Derfor ble det signert en fornyet avtale med varighet i fem år fremover.

Signert avtale
Prorektor Camilla Brekke og president NUS Tan Eng Chye. Foto: Tomas Rolland/UiT

– NUS er veldig glad for å signere intensjonsavtalen med UiT. Jeg tror dette gir gode muligheter for begge universitetene, studentene våre og våre faglig ansatte, sier president ved NUS, Tan Eng Chye.

Skal konkretiseres

Begge avtalene er intensjonsavtaler. Derfor er de første skritt på veien for å lage mer konkrete avtaler om samarbeid innen forskning og undervisning, og utvekslingsavtaler for studenter.

Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 31.10.22 13:16 Oppdatert: 31.10.22 13:30
Om UiT Studentliv / Studier