Velkommen til våre 700 nye internasjonale studenter!  

UiT tar i høst imot 337 utvekslingsstudenter og 363 internasjonale gradsstudenter, altså til sammen 700 internasjonale studenter. Det er på høyde med tallene før pandemien.

Masse internasjonale studenter sammen i Auditoriet på UiT
På internasjonal debutuke. UiT har i høst mottatt 700 internasjonale studenter fra de fleste verdenshjørner. Foto: Siri Vilberg/UiT
Portrettbilde av Moe, Trude Haugseth
Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 15.08.22 14:00 Oppdatert: 15.08.22 15:05
Om UiT Studentliv / Studier

De 700 studentene er nå ankommet  studiestedene sine i Tromsø, Narvik og Alta, og i forrige uke ble de tatt varmt imot  med internasjonal debutuke.

Den største gruppen studenter kommer fra Tyskland, Frankrike, Danmark, Nederland og Spania, mens noen er fra land så langt bort fra som Etiopia, Sør-Afrika, Mexico, Brasil, Sri Lanka, India og La Reunion. 

– Kjempeviktige

Internasjonale studenter er kjempeviktige for oss, sier Kathrine Tveiterås, prorektor for utdanning ved UiT.  

– Internasjonalt samarbeid og mangfold i bakgrunn og perspektiver er en byggestein i kunnskapsutvikling og å kunne møte de store samfunnsutfordringene. Derfor ønsker vi mobilitet i alle våre utdanningsprogrammer, sier Tveiterås. 

Og i år føles det ekstra godt.  
– Etter pandemiår med begrensede muligheter for utveksling er det ekstra stas å kunne ta imot 700 internasjonale studenter til campusene våre, sier prorektoren. 

Spennende 

Mitt inntrykk er at UiT oppfattes som et spennende universitet, og vi vet at mange kommer hit etter anbefaling fra tidligere studenter som har vært her, sier Sigrid Ag, sjef for Seksjon for internasjonalt samarbeid ved UiT. 

Hun forteller at studentene er ute etter gode faglige opplegg, i tillegg til at det er spennende med nordnorsk natur og å være så langt nord. 

De 700 internasjonale studentene som har takket ja til studieplass i høst er delt inn i to kategorier - cirka halvparten av hver: Førstegradsstudenter som tas opp for to år (masterprogram – 30 engelskspråklige), evt. tre år (bachelor- to engelskspråklige). Den andre gruppen er utvekslingsstudenter som kommer fra våre internasjonale partnere for ett eller to semestre, enten studier (de fleste) eller praksis.   

Debutuke for internasjonale studenter 

UiT har et eget opplegg for de internasjonale studentene hver høst. 
– Vi har mottaksprogrammet Debut Week International, som i flere år har fått gode tilbakemeldinger, forteller Ag. 


Programmet skjer i tett samarbeid mellom Seksjon for internasjonalt samarbeid og Samskipnaden, IT-avdelingen, Universitetsbiblioteket, Studentparlamentet og politiet for oppholdstillatelse. De internasjonale studentorganisasjonene og studentprestene er også involvert.   


Studentene har én digital dag som dekker de tre campusene som har internasjonale studenter, og to fysiske møtedager i Tromsø med mange forskjellige aktiviteter. Det hele kulminerer med en kulturfest på DRIV for tromsø-studentene, og sosiale arrangementer i Alta og Narvik.  


– Uavhengig av hvor lenge de skal være her, håper vi at de skal bli tatt godt imot i fagmiljøene og lokalsamfunnet. Vi er mange som kan bidra til å gjøre tiden i Norge særlig verdifull, oppfordrer prorektor Tveiterås.  
 

Moe, Trude Haugseth trude.h.moe@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 15.08.22 14:00 Oppdatert: 15.08.22 15:05
Om UiT Studentliv / Studier