Dette er de mest leste UiT-sakene på forskning.no i 2021

Leserne ville ha kjærlighetsråd, treningstips og lese om laksens utrolige havvandring. 

 

Fotokollasj som viser hender som holder et hjerte, en laks i havet, en jente som trener, eldre på et koronatestsenter og gurkemeie
I tillegg til kjærlighet, laks og trening, var Covid-19 og gurkemeie populære tema blant forskning.no-leserne i fjor. Foto: Fotokollasj/UiT
Portrettbilde av Aaraas, Elisabet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.01.22 10:12 Oppdatert: 19.01.22 10:19
Om UiT

I løpet av 2021 har UiT publisert en rekke artikler på forskning.no som er Norges største nettavis for forskningsnyheter og en av de viktigste kanalene vi har for å nå ut med forskningen vår. 

Nå har vi fått vite hvilke UiT-saker som ble mest lest i året som gikk, og tallene viser at mange er interesserte i forskningen som foregår ved UiT.

Kjærlighetsråd, laksevandring og trening på topp

Blant medlemssakene vi skrev i 2021, er Slik velger vi oss kjæreste – og bevarer forholdet på topp. Den ble vist hele 16 651 ganger, og var den 14. mest leste medlemssaken på forskning.no i fjor. Saken handler om hvem vi blir tiltrukket av og hva som skal til for å få et godt samliv. Hvis du er på kjærestejakt, får du også et råd: Du må være aktiv og bruke tid på å møte noen. 

En god nummer to, er Nå er laksens utrolige reise kartlagt med spektakulære bilder av fotograf og forsker Audun Rikardsen. Saken ble vist til sammen 13 664 ganger i 2021. 

Mange av forskning.nos lesere ønsket seg dessuten tips om hvordan de effektivt kunne trene hjemmefra, og den tredje mest leste 2021-saken ble Slik kommer du i superform - uten treningssenter med 13 731 visninger. 

Også populært: Sveriges koronastrategi og gurkemeiens medisinske effekt 

I desember hadde vi dessuten den fjerde mest leste medlemsartikkelen på forskning.no: Covid-dødeligheten i Sverige ikke så høy som antatt. UiT-saken kaster nytt lys over dødstallene i Sverige i 2020 og hadde til sammen 12 117 visninger ved utgangen av året. I artikkelen får du vite at den høye dødeligheten i Sverige ikke skyldes feil koronastrategi, men lav dødelighet i 2019 og en eldre befolkning sammenliknet med Norge. 

Av alle medlemssakene til UiT er det imidlertid en evergreen fra 2010 som har blitt lest flest ganger. Gurkemeie – fra krydder til medisin hadde hele 18 278 visninger i 2021 og stiller et spørsmål som tydeligvis opptar forskning.no-leserne år etter år: Kan gurkemeie bli til medisin og forebygge kreft? 

Nedenfor finner du de UiT-sakene som var mest populære i 2021 – både nye og eldre saker – og vi vil anbefale deg å lese dem hvis du ikke allerede har gjort det.  

Dette er de 10 mest leste 2021-sakene fra UiT på forskning.no:

Dette er de 10 mest leste UiT-sakene fra arkivet til forskning.no

Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 19.01.22 10:12 Oppdatert: 19.01.22 10:19
Om UiT