UiT-studentene får fri på samenes nasjonaldag

Utvidet ledermøte ved UiT Norges arktiske universitet støtter Studentparlamentets initiativ om å gjøre Samefolkets dag til en undervisningsfri dag.

Personer rundt et bord
Samenes nasjonaldag 6. februar blir undervisningsfri dag for studentene ved UiT. Her fra et arrangement med statsminister Erna Solberg og rektor Anne Husebekk ved campus Alta. Foto: UiT/Tommy Hansen
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.06.21 10:10 Oppdatert: 10.06.21 13:04
Om UiT Studentliv / Studier Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard

rektor husebekk portrett
FULL STØTTE: Rektor og resten av ledelsen ved UiT støtter Studentparlamentets ønske om studiefri 6.februar. Foto: UiT/Magne Kveseth

Samtlige dekaner og hele ledelsen ved UiT berømmer Studentparlamentets initiativ og imøtekommer deres ønske om å innføre undervisningsfri ved UiT Norges arktiske universitet den 6. februar. Det sier rektor Anne Husebekk etter ledermøtets beslutning denne uka.

Studentene hadde tre krav

Studentparlamentet hadde i utgangspunktet tre krav i en resolusjon fra tidligere i vår, og har med behandlingen i utvidet ledermøte ved UiT fått innfridd det første av disse. De to øvrige kravene fra Studentparlamentet var å arbeide for et nasjonalt vedtak om å gjøre 6. februar til en rød dag, samt jobbe for at alle arrangementer ved universitetet denne dagen spres utover uken dagen befinner seg.

Gledelig med støtte

– Jeg er veldig glad for den brede støtten fra UiT for den samiske nasjonaldagen. Jeg er stolt av at det er vi på UiT som går foran i denne typen saker. Dette har vært en viktig sak for parlamentet som vi nå skal feire, og vi gleder oss til kommende 6. februar, sier Herman Siggerud, leder for Studentparlamentet ved UiT.

Studentleder Siggerud
STOLT: Lederen i Studentparlamentet ved UiT, Herman Siggerud er stolt over at UiT går foran i en sak som denne. Foto: UiT/arkivet

Datoen 6. februar ble valgt for å markere det første samiske landsmøtet som samlet samer fra Norge og Sverige i Trondheim, 6. – 9. februar 1917. Siden 2003 har 6. februar vært offisiell flaggdag i Norge.

Kontaktperson(er):
Anne Husebekk, rektor
48141286
e-post: anne.husebekk@uit.no

Herman Siggerud, leder Studentparlamentet
92652333
e-post: leder@sp.uit.no

Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.06.21 10:10 Oppdatert: 10.06.21 13:04
Om UiT Studentliv / Studier Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard