Griseindustriens hemmeligheter - en øyeåpner for norsk dyrevelferd?

Har noe endret seg etter avsløringene i Brennpunkt-dokumentaren? Internasjonalt seminar 17.09.2020

Fottland, Håkon
Publisert: 10.09.20 15:32 Oppdatert: 10.09.20 15:45

Aktivist Norun Haugen gikk undercover med kamera i norsk kjøttindustri i fem år.

Sted: Tromsø bibliotek og byarkiv, plan 2
Tid: torsdag 17. september, kl 19-21

Funnene hun gjorde ble vist i Brennpunkt-dokumentaren Griseindustriens hemmeligheter i 2019. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Dokumentaren avdekker alvorlige eksempler på håndtering, kastrering og avliving av gris og brudd på mattilsynets regelverk for dyrevelferd.

  • Norges Bondelag har lagt seg flat – men hvem er egentlig ansvarlig for forholdene?
  • Med synkende priser på kjøttvarer, så må bøndene effektivisere dyreholdet ytterligere. Hva er Norges dyrevelferdsutfordringer?
  • Er det noe som har endret seg etter avsløringene i dokumentaren til Haugen?
  • Hvordan er praksisen i andre land?  

Innledere:

  • Norun Haugen, Medvirker til dokumentaren Griseindustriens hemmeligheter

Haugen gikk undercover med kamera i norsk kjøttindustri i fem år. Funnene hun gjorde ble vist i Brennpunkt-dokumentaren Griseindustriens hemmeligheter i 2019, og dokumentaren har skapt stor debatt om norsk dyrevelferd. Hagen vil dele sine opplevelser og inntrykk, samt diskutere hvilke utfordringer som møter landbruksindustrien knyttet til svineproduksjon.

  • Møteleder: Vannessa Bralli, Grønn Framtid

Arrangeres

  • i samarbeid med: Grønn Framtid 

Grunnet Covid-19 vil vi kun godta en maksimum av 45 deltakere til dette seminaret. I samarbeid med våre medarrangører, følger vi FHIs råd angående smittevern og smittesporing. Derfor ber vi våre deltakere om å vise respekt, holde god avstand og holde seg hjemme hvis du føler deg uvel eller har luftveissymptomer.

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

Vi anbefaler