UiT eksporterer kunnskap sørover

30.04.20 Magne Kveseth

Handelshøgskolen ved UiT i Alta eksporterer kunnskap og starter sommerkurs i økonomi og ledelse. Handelshøgskolen ved UiT har mer enn 1000 aktive nettstudenter som tar eksamen i ledelse og bedriftsøkonomi. 

handelshøgskolen ledelse bedriftsøkonomi Greibrokk
KUNNSKAPSPRODUKSJON: Assisterende instituttleder Jørund Greibrokk foreleser for kolleger under samlingen for handelshøgskoleansatte. Foto: Magne Kveseth/UiT

Og nå kommer det nye nettstudier i et nytt sommersemester med oppstart i juni. Først og fremst rettet mot permitterte og arbeidsledige, men der også andre kan søke. Assisterende instituttleder Jørund Greibrokk og studierådgiver Pål Einar Lund ved campus Alta, slår fast at koronakrisen har truffet handelshøgskolens nettbaserte studietilbud som en positiv tsunami, med mange tusen søkere.

Starter sommersemester

Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet starter altså et eget sommersemester allerede i juni, der studenter kan følge kurs i bedriftsøkonomi og ledelse.

– Kunnskapsdepartementet har bekreftet at vi kan sette i gang med disse studiene digitalt allerede i juni og med søknadsfrist 27. mai, sier assisterende instituttleder Jørund Greibrokk.

Nettbasert 100 prosent

– Dette nye tilbudet, sommersemester, er slik vi ser det et kjempepositivt supplement til alle de andre studiene våre. Kanskje særlig er dette bra for dem som eksempelvis er permitterte som følge av koronapandemien og som trenger faglig påfyll, men i en ellers hektisk hverdag ikke tar seg tid til å studere, sier Jørund Greibrokk. All undervisning er nettbasert og forelesninger streames slik at studentene kan studere når og hvor de vil.

studierådgivere handelshøgskolen Lund og Overvik
ER KLARE: Studiekonsulent Martin Overvik og rådgiver Pål Einar Lund ved Handelshøgskolen UiT er klare for sommersemester. Foto: Magne Kveseth/UiT

Eksport av kunnskap og kompetanse

Studierådgiver Pål Einar Lund synes det er viktig å fortelle at UiT i Alta, som administrerer nettstudiene ved Handelshøgskolen UiT, bidrar til å eksportere kunnskap og kompetanse sørover.

– Vanligvis blir eksamen for studentene i Sør-Norge arrangert på Ullevaal Stadion. I tillegg har vi 8 eksamenssteder i Nord-Norge. Årets eksamener vil på grunn av koronapandemien bli gjennomført som hjemmeeksamen, sier Pål Einar Lund.

Utrolig populært

At studiene ved Handelshøgskolen UiT er populære, viser søkertallene for i år og andelen søkere som har UiT i Alta som førstevalg. Det var for eksempel 2692 søkere til 650 plasser til årsstudiet i ledelse – og hele 993 av søkerne hadde Alta som førstevalg. Til årsstudiet i bedriftsøkonomi var det 1448 søkere til 350 plasser med 402 søkere som hadde Alta som førstevalg.

I juni starter det opp to kurs som er en del av årsenhetene i henholdsvis Ledelse og Bedriftsøkonomi.

– Hvert kurs er på 10 studiepoeng. Alle våre nettstudier blir innpasset i en bachelorgrad for de som ønsker dette. Og ikke minst så er det gratis, sier Pål Einar Lund ved Handelshøgskolen UiT.

Oppskrift for å søke

For å delta på sommerkursene må du innen 27. mai søke EVU-web på BED-6015 Bedriftsøkonomisk analyse og/eller BED-6016 Rekruttering og arbeidsrett.  Søk på BED-6015

For å kunne ta eksamen og få studiepoeng for studiet, søk i tillegg innen 1. juni på enkeltemnestudierett 9199 på Lokal søknadsweb. Få studiepoeng – bruk lokal søknadsweb

På Twitter   #norgesarktiske