Finn drømmejobben på Arbeidslivsdagen 2019

Alt du trenger for å bli jobbklar, enten under eller etter studiene. Årets arbeidslivsdag går av stabelen 12. september! 

Henriksen, Lise Lotte
Publisert: 10.09.19 10:00 Oppdatert: 10.09.19 10:39
Tromsø

Fra fjorårets Arbeidslivsdagen Foto: David Jensen

Hva er et lynmøte?

  • Et lynmøte er en møteplass der du som student kan presentere deg og finne ut mer om en virksomhet du er interessert i. 
  • Alle virksomhetene som deltar på lynmøter har planer om å ansette noen i løpet av de neste året. Kanskje er det deg? 
  • Et lynmøte varer bare i åtte minutter, så det er en fordel å møte godt forberedt. 

– Årets arbeidslivsdag er tettere på virksomhetene enn noensinne. Jeg er sikker på at flere studenter kommer til å knytte kontakter som fører dem til drømmejobben, sier Sigurd Birk Hansen, en av arrangørene bak dagen. 

Under arrangementet kan du blant annet få intervjutrening, CV-kurs, ta evne- og ferdighetstester, ha lynmøter med bedrifter og møte mange virksomheter på messeområdene både på HSL-fakultetet og Solhallen i Teorifagsbygget. 

Ser fram til å treffe studentene

I år er det omtrent 60 virksomheter fra arbeids- og næringslivet som deltar på Arbeidslivsdagen. På listen finner vi blant annet Equinor, Forsvaret, KSAT, Leger Uten Grenser, Microsoft, Norinnova, Redd Barna, Remiks og Sparebank1 Nord-Norge. 

– Vi ser fram til å møte potensielle nye kollegaer, sier fagansvarlig for rekruttering i Sparebank1 Nord-Norge, Katrine Prebensen, og oppfordrer studentene til å komme og snakke med dem. 

– Akkurat nå har vi ledige stillinger både for nyutdannede og studenter, og til disse stillingene ser vi etter alle typer mennesker. I konsernet i dag har vi ansatte med ulik økonomibakgrunn, men også lærerutdanning, juristutdanning og psykologiutdanning, for å nevne noen. Vi har over 80 ulike stillinger som jobber med bank, i tillegg til de som jobber i Regnskapshuset, Eiendomsmegler1 og Finans, sier hun. 

Få et forsprang i jobbsøkinga

Sigurd Birk Hansen er en av de som har jobbet mye med å få årets utgave av Arbeidslivsdagen på beina. Han mener arrangementet er den perfekte arenaen for å komme i kontakt med næringslivet og gjøre seg jobbklar. 

– Alle studenter skal søke jobb i løpet av de neste få årene. På Arbeidslivsdagen får du alle verktøyene du trenger for å få den jobben du ønsker. Lær hva arbeidsgiver er ute etter, og hvordan du som student kan imponere virksomheten du ønsker å jobbe hos, sier han. 

En av de trofaste deltakerne er tromsøbedriften Remiks. 

– Vi har deltatt på Arbeidslivsdagen flere ganger og ser fram til å tredde studenter på stand under årets dag. Som største industribedrift i Tromsø er dette en gylden mulighet for oss å møte potensielle arbeidstakere og vise fram mulighetene som finnes hos oss. Mulighetene er mange for de som interesserer seg for å jobbe med sirkulærøkonomi og miljø i Remiks. Alt fra oppgavesamarbeid og praksisplasser til jobb etter endt studie, sier prosjekt- og kommunikasjonsmedarbeider i Remiks, Julie Høie Nygård. 

Henriksen, Lise Lotte
Publisert: 10.09.19 10:00 Oppdatert: 10.09.19 10:39
Tromsø
Vi anbefaler