En alternativ fortelling av UiTs historie

17.09.18 Strømsvold, Julie

Sykle i snøstorm er absolutt ingen tradisjonell bursdagsgave.

Lørdag 15. september var det premiere på teaterstykket Sykle i snøstorm. Stykket er satt opp av Hålogaland teater i forbindelse med UiTs 50-årsjubileum, og handler om UiTs historie og universitets betydning for Tromsø.  

En fantastisk bursdagsgave

UiTs rektor Anne Husebekk var på premieren og var strålende fornøyd.

Rektor Anne Husebekk holdt en kort tale før forestillingen. Foto: David Jensen

– Dette var en helt fantastisk bursdagsgave. Det var god blanding av humor og historie, og overgikk våre forventninger. Vi er veldig takknemlige, sier Husebekk.

Det var mye latter og god stemning blant publikum, som ikke er rart med talenter som Ketil Høegh og enmannsshowet Kristian Fr. Figenschow. Sistnevnte imponerte spesielt med sine ni roller, som han spiller om hverandre i sin enpersonsdialog om gruvedrift.

Forestilling utenom det vanlige

Stykket tok i bruk hver krik og krok av teateret. Odins ravner Hugin og Munin kom svevende ned fra taket, mens publikum satt på scenen og skuespillerne tok salen i bruk. Publikum satt heller ikke passivt å så på. Hugin og Munin ledet dem fra rom til rom, fra brune barer til isbreer, og fra fortiden til fremtiden. 

Det ble en tur innom en brun bar, med over 5000 flasker langs veggene. Foto: Gisle Bjørneby

Finalen fant sted på en fiskemerd utenfor bygningen, hvor det var breakdance til urfolk-elektronika, og vakker sang av Johann Sara og Marita Isobel Solberg. Det er ikke ofte man kan komme hjem fra teater å si man var heldig med været - bare husk å kle deg godt.

 

Det var dans, musikk og glitter på fiskemerden. Foto: David Jensen

Sykle i snøstorm er regissert av Petter Næss og har en besetning på 29 skuespillere og dansere. Forestillingen holdes helt fram til 20. oktober, og billetter kan bestilles på Hålogalands teaters nettsider

Se trailer for forestillingen her:

 

 

På Twitter   #norgesarktiske