Food traceability in theory and in practice

12.januar, 2018 forsvarte MSc Petter Olsen ved NFH offentlig for dr. philos.-graden, avhandlingen: "Food traceability in theory and in practice"
Revold, Jens
Publisert: 24.01.18 00:00 Oppdatert: 25.01.18 12:46

Petter Olsen har disputert. Foto: Rudi Caeyers
The thesis consists of five papers and a synopsis, and outlines theoretical concepts and practical considerations when implementing traceability in food supply chains. The term traceability and the components of a traceability system are discussed and defined, a method for describing and analysing material flow, information flow, and information loss is outlined, and numerous practical implementations and implementation issues are described.

Personlig

Petter Olsen er seniorforsker i Nofima, og har jobbet der siden 1993. Han arbeider med anvendelser av IKT i næringsmiddelindustrien, spesielt relatert til informasjonslogistikk, produktdokumentasjon, miljøregnskap og sporbarhet. Han ledet arbeidet med å lage standardene ISO 12875, ISO 12877 (sporbarhet av sjømat) og CWA 16960 (egenevaluering og dokumentasjon av bærekraft). Han har videre arbeidet mye med utvikling av metoder og standarder spesielt relatert til elektronisk informasjonsutveksling, prosesskartlegging og dokumentasjon av bærekraft. Han arbeider mest med og i EU-prosjekter, bl.a koordinerte  han TraceFish i 5. rammeprogram (sporbarhet) og WhiteFish i 7. rammeprogram (bærekraft). Han har ellers hatt sentrale roller i prosjektene TRACE, FoodIntegrity og Authent-Net (autentisering av matens egenskaper), EcoFishMan og MareFrame (beslutningsstøtte relatert til fiskeriforvaltning), PrimeFish (økonomi i sjømatsektoren) og ClimeFish (klimapåvirkning av sjømatproduksjon). Olsen har også overordnet ansvar for å holde oversikt over all Nofimas deltakelse i internasjonale prosjekter.  Han er utdannet sivilingeniør i informasjonsteknologi og anvendt matematikk fra University of Strathclyde, Glasgow, Storbritannia i 1986. Olsen underviser jevnlig sporbarhetsrelaterte emner for industrien, på UiN og på UiT, og har fungert som rådgiver for diverse organisasjoner på disse områdene, bl.a EU-kommisjonen, FAO, EFSA, WWF, Nordisk Ministerråd og Nordisk Industrifond.

Kommisjonen

Foto: Rudi Caeyers

Bedømmelseskomité:

  • Dr. Fabrizio Dabbene, Polytecnico de Torino, Italia (1. opponent)
  • Professor Girma Gebresenbet, Swedish University of Agricultural Sciences, Sverige (2. opponent)
  • Dr. Kathrine Tveiterås, NFH (internt medlem og leder av komiteen)

 

Disputasen vil bli avholdt på engelsk og vil bli ledet av instituttleder Terje Martinussen ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.

 +47 906 98 303
 +47 77 62 92 31
 petter.olsen@nofima.no

Revold, Jens
Publisert: 24.01.18 00:00 Oppdatert: 25.01.18 12:46
Vi anbefaler