Deler ut el-sykkel i premie

I årets Sykle-til-jobben-aksjon ved UiT skal det deles ut én el-sykkel, fire vanlige sykler og 70 småpremier.

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 11.03.16 00:00 Oppdatert: 30.09.19 15:02
Tromsø

Gunhild Guttvik gir seg som leder i UiT BIL. Hun oppfordrer flere til å bli med i laget. Foto: Karine Nigar Aarskog
Gunhild Guttvik gir seg som leder i UiT BIL. Hun oppfordrer flere til å bli med i laget. Foto: Karine Nigar Aarskog

– Vi ønsker å engasjere flere på de ulike campusene og håper dette kan være med og motivere folk til å bidra, sier avtroppende leder i UiT bedriftsidrettslag (BIL), Gunhild Guttvik.

Hun forteller at alle som sykler, går på ski, går eller løper til jobb ved UiT kan delta i Sykle-til-jobben-aksjonen og være med i trekningen av flotte premier, uansett hvilket campus de jobber ved. Bedriftsidrettslaget har nylig fått bevilget 120 000 kroner i støtte fra universitetsdirektøren til aksjonen, og trør derfor til med enda flere premier enn tidligere, da én sykkel har vært hovedpremien. I år skal det deles ut én el-sykkel, fire vanlige sykler og 70 småpremier.

Les også: En aktiv arbeidsdag

Startskuddet går 1. mai, og aksjonen er for alle ansatte, ikke bare for medlemmer i UiT BIL.

– Vi håper og tror at dette skal lokke enda flere til å sykle eller gå til jobb, sier nyvalgt leder i UiT BIL, Grete Sagerup.

Får dekket utgifter
Det har nylig vært årsmøte i UiT BIL, der Sagerup ble valgt som ny leder og Nils Christian Fareth som nestleder. Thorgeir Berre er ny leder for volleyballgruppa, og Vidar Stensen blåser liv i sjakkgruppa.

– Vi har fått tak i profesjonelle sjakkbrett, og Vidar vil holde kurs og arrangere spillekvelder på campus Tromsø, sier Guttvik.

Hun understreker at UiT BIL ønsker å få flere primus motorer på campusene også utenfor Tromsø.

– Det ligger i deres hender hvor mye initiativ de selv vil ta. Alt det vi gjør i UiT BIL er frivillig arbeid og gjøres på dugnad, sier hun.

Og det er mange fordeler med å være medlem.

– Man kan for eksempel søke om å få refundert påmeldingsavgift til renn og løp, og man kan melde på lag til Holmenkollstafetten. Alle campuser kan benytte seg av UiT BIL på samme måte som i Tromsø, sier Guttvik.

Hun legger til at det i dag er få som søker om refusjon av utgifter til annet enn løp, men ordningen gjelder også skirenn og sykkelritt, så lenge man registrerer seg som deltaker fra UiT BIL.

Rabatt på klær
Bedriftsidrettslaget har laget en strategiplan som ble vedtatt på årsmøtet og som skal legges ut på nettsidene. Disse flyttes for øvrig over på UiT sine nettsider for å bli lettere tilgjengelig. Der vil det også ligge en egen portal der medlemmer kan handle klær med rabatt.

Bedriftsidrettslaget ønsker også å satse enda mer på aktiviteter som alle kan delta på, som Holmenkollstafetten, Tromsøkarusellen og Ti på topp.

– I tillegg skal vi arrangere turer i regi av turgruppa, sier Guttvik.

Har du lyst til å bidra? Send en epost til bedriftsidrettslaget@uit.no eller sjekk ut nettsiden til UiT BIL her (intranettside som krever pålogging)!

Med Ti på topp kan man få inspirasjon til å komme seg ut på mange fine turer i Tromsø. Foto: UiT BIL

Med Ti på topp kan man få inspirasjon til å komme seg ut på mange fine turer i Tromsø. Foto: UiT BIL

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 11.03.16 00:00 Oppdatert: 30.09.19 15:02
Tromsø
Vi anbefaler