Her kan du møte din fremtidige arbeidsgiver

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

Ti tips om hvordan du får mest mulig ut av Arbeidslivsdagen 10. september.

Det er mange ting du selv kan gjøre for at det første møtet med en potensiell arbeidsgiver blir positivt. Foto: Torbein Kvil Gamst

Arbeidslivsdagen ved UiT arrangeres i år for 10. gang. Her vil over 100 bedrifter, kommuner, departementer og virksomheter være representert. Studenter kan oppsøke dem på 75 forskjellige stands i Hovedkantina i Teorifagbygget, i Solhallen og kjelleren under UB.

Blant de som kommer er Microsoft, Redd Barna, Norges sjømatråd, Tromsø kommune, Adecco og Utenriksdepartementet, for å nevne noen.

For deg som er student ved UiT gir Arbeidslivsdagen en unik mulighet til å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Da er det lurt å ha tenkt igjennom hva man selv kan gjøre for at dette møtet skal være så positivt som mulig.

Vær aktiv

Fra Arbeidslivsdagen i fjor. Foto: Torbein Kvil Gamst

– Det er viktig å forberede seg godt i forkant. Du kan for eksempel delta på et forberedende kurs som vi arrangerer 8. september på Øvre Lysthus klokka 14. Da vi du får gode tips som du kan bruke aktivt på selve Arbeidslivsdagen, forteller Ingrid Hovda Lien ved Senter for karriere og arbeidsliv.

Hun minner om at for å få mest mulig ut av dagen, så bør du være aktiv:

– Virksomhetene ønsker jo å komme i kontakt med deg, men du må også tørre å oppsøke dem. Velg deg noen stands som du spesielt ønsker å oppsøke. Håndhils, presenter deg og ha gjerne noen spørsmål forberedt på forhånd. I tillegg kan du forberede en CV som du kan gi til virksomheter, sier Hovda Lien.

Spør om internship og sommerjobb

Hun råder også studentene til å spørre om det finnes muligheter for samarbeid – for eksempel oppgaveskriving.

– Spør gjerne også om det finnes internship-ordning i den aktuelle bedriften, samt hvordan mulighetene for sommerjobb er.

– Bør man tenke over karrieremulighetene allerede mens man studerer?

– Ja, absolutt! Arbeidslivsdagen er relevant for alle uansett hvor de er i studieforløpet. Kanskje kan nettopp Arbeidslivsdagen i år gi deg spennende input på hva du skal bli, mener Ingrid Hovda Lien.

I tillegg til å møte potensielle arbeidsgivere, kan studentene delta på bedriftspresentasjoner, kurs i CV-skriving, intervjutrening og ta ferdighetstester på Arbeidslivsdagen 2015.

Ti tips:

  • Delta på kurset ”Slik forbereder du deg til Arbeidslivsdagen 2015” (OBS. begrensede plasser, bindende påmelding)
  • Velg deg noen stands du spesielt ønsker å oppsøke
  • Ta kontakt og vær aktiv
  • Håndhils og vær positiv
  • Presenter deg selv og hva du kan
  • Forbered gjerne spørsmål til bedriften
  • Forbered CV som du kan gi bedriften
  • Spør om samarbeidsmuligheter angående oppgaveskriving
  • Forhør deg om internship-ordninger
  • Forhør deg om sommerjobb-muligheter

Se bilder fra Arbeidslivsdagen i fjor.

På Twitter   #norgesarktiske