Utvider samarbeidet med Finnmarksløpet

UiT blir elitesamarbeidspartner i vinterens vakreste eventyr i Finnmark.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 21.10.14 14:00 Oppdatert: 29.01.15 09:46

Rektor Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet og styreleder for Finnmarksløpet Per Aronsen signerte tirsdag en ny treårig samarbeidsavtale med Finnmarksløpet. Avtalen varer fram til 2017, og gjør at UiT kommer enda tettere på sledehundeløpet som starter i Alta 7. mars. 

Finnmarksløpet er Europas lengste hundeløp og landsdelens største idretts- og kulturarrangement. 

Økt engasjement

UiT har samarbeidet med Finnmarksløpet gjennom tidligere Høgskolen i Finnmark i mange år allerede, men rykker nå opp et hakk til å bli elitesamarbeidspartner. Avtalen gir studenter, forskere og ansatte ved UiT tilgang til relevante rekrutterings- og læringsarenaer, og Finnmarksløpet gis mulighet til å benytte seg av den fagkompetansen forskere, studenter og ansatte ved UiT representerer. 

- Finnmarksløpet er et av de fremste hundeløpene i verden, og til grunn for denne avtalen ligger et felles mål om å gjøre løpet til verdens beste hundeløp. Finnmarksløpet har aktiviteter som passer med vår profil, og som unge mennesker interesserer seg for. Det er viktig for oss å øke engasjementet, sier rektor Anne Husebekk, som er spesielt glad for at studentfokuset er så stort. 

Felles verdier

Finnmarksløpets arrangører setter på sin side stor pris på det økte engasjementet, og peker på at partene har mye til felles.  

- Vi har felles verdier med at vi er opptatt av utvikling og de gode verdiene i nord, sier styreleder for Finnmarksløpet Per Aronsen. 

Rektor Anne Husebekk ved UiT og styreleder Per Aronsen i Finnmarksløpet signerte ny samarbeidsavtale. Foto: Torbein Kvil Gamst

Forskningsarena

Samarbeidet gjør at studenter ved UiT blant annet får verdifull praksis i studiene sine: Finnmarksløpet er en en ideell arena for praksis og forskning:  

  • Studenter fra Arktisk friluftsliv har mulighet til å styre sjekkpunkt Levajok
  • Studenter ved Institutt for reiseliv og nordlige studier kan ha praksis under Finnmarksløpet
  • UiT etablerer sammen med Finnmarksløpet internship for studenter
  • Handlerprisen deles ut av UiT-studenter hvert år
  • Forskerne kan bruke Finnmarksløpet som arena for forskning
  • UiT bruker løpet som arena for forskningsformidling og aktiviteter

 Og ikke minst starter UiT et studium i hundekjøring i februar, der praksisen blir en del av løpet. 

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 21.10.14 14:00 Oppdatert: 29.01.15 09:46
Vi anbefaler