Glitter, glamour og glupske bakterier

Forsker Grand Prix arrangeres for første gang i Tromsø og hele fem av de totalt ni kandidatene er fra Helsefak.

Mackenroth, Anika
Publisert: 21.09.11 00:00 Oppdatert: 22.09.11 12:53

Forsker grand prix (Bredde: 560px)
Forsker Grand Prix er for ph.d.-stipendiater ved UiT og Framsenteret. De to beste kandidatene fra Tromsø går videre til den nasjonale finalen i Bergen.

Førstkommende onsdag, 28. september er det tid for både glitter, glamour og glupske bakterier på Rica Ishavshotell. Da er det nemlig duket for Tromsø-premieren på Forsker Grand Prix, et konsept fra Danmark som ble testet ut i Bergen, Stavanger og Trondheim i fjor.

Forskerne som deltar, har fire minutter på seg til å presentere hva de driver med. Så er det opp til publikum å la seg overbevise og til å stemme fram sin favoritt ved hjelp av metometerknapper. I tillegg skal en fagjury uttale seg om presentasjonsmåte og sceneopptreden. Her kan du lese mer om “spillereglene”.

Skumle bakterier og usynlige barn

Jorun Pauline Cavanagh fra Institutt for klinisk medisin forteller om farlige bakterier som kan bygge et hus i kroppen din, og om hvordan forskerne kan gjøre dem husløse. Camilla Lauritzen fra RKBU - Nord gjør de usynlige barna synlige, og Audun Hetland fra Institutt for psykologi  tar for seg ekstremsport. Er det virkelig slik at basehoppere risikerer livet bare for moro skyld? I tillegg stiller Synnøve Magnussen (IMB) og Lina Stangvaltaite (IKO) fra Det helsevitenskapelige fakultet. Les mer om kandidatene og se video.

Konferansier er Andreas Wahl – også kjent som Vitenwahl, blant annet fra NRK-serien Big Bang. Fagdommerpanelet består av Ketil Høegh, skuespiller på Hålogaland Teater, Nina Kristiansen, ansvarlig redaktør for forskning.no og Eirik Mikkelsen, forskningssjef på NORUT.

Les mer om Forsker Grand Prix i Tromsø, billettbestilling mm

Mackenroth, Anika
Publisert: 21.09.11 00:00 Oppdatert: 22.09.11 12:53
Vi anbefaler