Et løft for farmasiutdanningen

Helsefak har signert en samarbeidsavtale med Sykehusapoteket Nord, og det vil bidra til at farmasiutdanningen får økt kompetanse innen legemidler, pasientsikkerhet og forskning.

Øvreberg, Elisabeth
Publisert: 25.05.11 00:00 Oppdatert: 25.05.11 12:14

Sundsfjord, Espen Hauge.jpg (Bredde: 560px)
Dekan Arnfinn Sundsfjord ved Helsefak og direktør ved Sykehusapoteket Nord, Espen Mælen Hauge, signerer en samarbeidskontrakt som styrker farmasiutdanningen og farmasiforskningen i Nord-Norge.
Foto: Elisabeth Øvreberg

 

– Utgangspunktet til samarbeidet er å gi farmasøyter og studenter en større forutsigbarhet med tanke på forskning og praksis. Vi er glade for å få dette på plass, sier dekan ved Helsefak, Arnfinn Sundsfjord, som i disse dager signerer avtaler med flere helseforetak i Nord-Norge. Samarbeid og kompetanseheving står sentralt for Helsefak, og Sykehusapoteket Nord er første steg på veien.

– Dette er en rammeavtale som først og fremst berører Institutt for farmasi (IFA), men det har også relevans for tannlegeutdanningen, sykepleie og andre helsefag. For oss er forskning og formidling viktig i dette samarbeidet, uttaler direktør for Sykehusapoteket Nord, Espen Mælen Hauge.

Godt samarbeid

Det er ikke første gang disse to institusjonene samarbeider, i følge Sundsfjord har Sykehusapoteket Nord bidratt med undervisning og hatt kombinerte stillinger.

Informasjonssjef Monica Eitran forteller at Sykehusapoteket Nord også har lagt forholdene til rette for å årlig ha praksis for farmasistudentene blant annet innen legemiddelproduksjon og klinisk farmasi.

– Vi har rekruttert mange fra IFA, vi ligger jo nært og har gitt nyutdannede farmasøyter jobbmuligheter. Vi bidrar til nærliggende praksisplasser og jobbmuligheter i Nord-Norge, tilføyer Mælen Hauge.

Trygger pasientsikkerheten

Nå ser han frem til samarbeidet med Helsefak, og han mener avtalen som nå signeres kan sammenlignes med avtalen mellom UNN og medisinutdanningen.

– Klinisk farmasi blir viktigere og viktigere siden farmasøytens rolle i pasientbehandlingen får stadig større fokus. Vi bidrar til å løse legemiddelrelaterte problemer som for eksempel interaksjoner og bivirkninger. Dette kan redusere risiko for reinnleggelse av pasienten. Dette samsvarer med intensjonen i samhandlingsreformen og pasientsikkerhetskampanjen ”I trygge hender”, formulerer direktøren og trekker frem en positiv ting til:

– Avtalen er helt i tråd med arven fra min forgjenger Liv Unni Naalsund. Det var også hun som bygget opp farmasiutdanningen til Helsefak.

Løft for apotekteknikerne

En yrkesgruppe som også kan glede seg over samarbeidsavtalen, er apotekteknikerne.

– De er en sentral del av apotekets arbeidsstokk, og for dem har det nok en stor betydning for deres utførelse av jobben å ha universitetet i ryggen, avslutter direktøren.

 


Øvreberg, Elisabeth
Publisert: 25.05.11 00:00 Oppdatert: 25.05.11 12:14
Vi anbefaler