UiT i Narvik: Årsplan med fokus på rekruttering, samarbeid og trygg gangvei

Rekruttering, utvidet samarbeid – og en trygg gangvei mellom campus og Narvik sentrum, er stikkord i årsplanen for 2024 som UiT og Narvik kommune undertegnet under Vinterfestuka.

Fire personer undertegner avtale
UiTs rektor Dag Rune Olsen og Narvik-ordfører Rune Edvardsen signerer årsplanen for 2024 med fakultetsdirektør Åsunn Lyngedal og rådmann Lars Skjønnås som vitner. Foto: UiT Norges arktiske universitet
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 14.03.24 14:01 Oppdatert: 14.03.24 14:17
Helse og velferd Om UiT Studentliv / Studier Teknologi

Narvik ønsker å være en god vertskommune for UiT. Kommunen vil gjøre det attraktivt for studentene å bli igjen etter endte studier, noe som kan bidra til at man lokalt tilføres kompetent arbeidskraft.

Ifølge årsplanen skal UiT utvide sitt samarbeid med grunnskolen i Narvik for å rekruttere til alle lokale studier. Videre skal Narvik kommune bidra med delstillinger til studenter som gjør det mer attraktivt å studere ved campus Narvik.

Lærerstillinger for studenter

Muligheten for deltidsstillinger ble først lansert da det tidligere i vinter ble klart at UiT starter samlingsbasert grunnskolelærerutdanning i Narvik høsten 2024.

Fra kommunens side ble det da fremholdt at man ønsket å kunne tilby lærerstudentene deltidsjobb som lærer ved siden av studiene - samt mulige stipendordninger. En slik avtale vil være betinget av at studenten etter endt utdanning forplikter seg til å ta en lærerjobb i kommunen for en gitt periode.  

Nye Narvik sykehus

Når det gjelder Nye Narvik sykehus skal kommunen og UiT samarbeide om behovet for kompetanse i forhold til beredskapsrollen sykehuset har fått av regjeringen. Videre skal samarbeidet om rekruttering og praksisplasser for sykepleierstudenter fortsette. Man skal også arbeide for at 5. og 6. års medisinstudier ved UiT kan gjennomføres ved UNN Narvik.

Kommunen og UiT er også enige om å starte dialog om oppstart av samlingsbasert barnehagelærerutdanning i Narvik. Det skal også utvikles et bachelorstudium i teknologiledelse ved UiT i Narvik.   

I årsplanen videreføres også arbeidet med å få etablert en trygg gangvei mellom campus og Narvik sentrum. To strekninger skal prioriteres inneværende år: Langs Breidablikk og fra Kraft til hovedinngangen på campus.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler