Inviterer til Mørketidsmagi i Narvik

Hva med litt pop up-museum, Groms Plass og VU-moro i novembermørket i Narvik?

Dame smiler til kamera
Martina LIndgren Kristoffersen inviterer både studenter, tilflyttere og byens befolkning ellers til en festaften ved UiT i Narvik fredag. Foto: Espen Viklem Eidum
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 06.11.23 14:59 Oppdatert: 06.11.23 15:09
Om UiT

Du får sjansen når UiT i Narvik sammen med tunge samarbeidspartnere inviterer både tilflyttere, studenter og byens befolkning til arrangementet Mørketidsmagi fredag 10. november.

Inviterer alle til UiT

Målet med Mørketidsmagi er å gi tilflyttere til kommunen og studenter en liten smak av Narviks kulturarv og tradisjoner. Samtidig er byens befolkning ellers også hjertelig velkommen til å være med på arrangementet, sier Martina Lindgren Kristoffersen, rådgiver for Levende Campus ved UiT i Narvik.

Her finner du program og billetter til Mørketidsmagi

Universitetet har både enhet Kultur i Narvik kommune, Statens Hus Narvik, Vinterfestuka, Narvik Museum, Jernbanens Bank og Forsikring og Bane NOR med seg på «mørketidslaget».

Konsert, DJ og historisk vandring

I byens historie har både Ofotbanen, rallare og Svarta Bjørn sentrale roller. I tillegg er Vinterfestuka en årlig kulturfest. Det er selvsagt viktig for både universitetet og byen å inkludere studenter og tilflyttere i denne historien, også for å skape både bo- og blilyst, sier Kristoffersen.

Så hva skjer fredag?

Ved UiT i Narvik blir det historisk vandring i Glassgata, der en utstilling skal vise Ofotbanens, fortid, nåtid og fremtid. Der skal Jon Framnes ved Narvik Museum fortelle om Ofotbanens rolle i utviklingen av Narviksamfunnet.

Kvelden fortsetter samme sted – i Glassgata – med konsert av og med velkjente Groms Plass. Deretter avsluttes det hele med DJ Joar. Også det i Glassgata.

Dette blir Vinterfestuke-stemning i november! Vi oppfordrer derfor gjerne alle som kommer til å kle seg i VU-stasen, sier Kristoffersen.

Skape tilhørighet

Denne fredagen får studenter gratis inngang til Narvik Museum hele dagen. I tillegg vil tilflyttere og studenter bli invitert til et gratis arrangement med tapas og mingling i forkant av det som skal foregå ved UiT.

Ida Mari Larsen, tilflytterkoordinator i Narvik kommune, understreker at tilflyttere er en viktig målgruppe for kommunen.

Mørketidsmagi er en type arrangement som kan bidra til å skape tilhørighet for de som er ny i kommunen. Vi håper derfor at folk slutter opp om arrangementet og tar godt imot de som kommer til oss, sier hun.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver