Engasjerte UiT-studenter har spikret program for Agenda Nord-Norge

– En givende og veldig spennende prosess, sier de engasjerte UiT-studentene Nilaksan Judin-Francis og Sverre Sander Stenseth, som begge har sittet i programkomiteen for årets Agenda Nord-Norge.

Mann står på scene og snakker til publikum
I fjor foregikk Agenda Nord-Norge i Tromsø, i år i Bodø. Der har to UiT-studenter bidratt med å sy sammen programmet for storkonferansen. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Nymark, Lena Gustavsen lena.g.nymark@uit.no
Publisert: 06.11.23 14:29 Oppdatert: 07.11.23 08:59
Om UiT Studentliv / Studier

Denne uken samles flere av Norges viktigste beslutningstakere i Bodø i forbindelse med årets Agenda Nord-Norge konferanse.

Tema er kalt Vippepunktet og setter søkelys på viktige tema som arealkonflikter, klimakrise, kraftunderskudd og en varslet helsekrise. Konferansen ønsker å sette søkelys på utfordringene i Nord-Norge og se på mulighetene for å tenke nytt. Hvilke krevende beslutninger må tas nå for at utviklingen skal gå i riktig retning?

I programkomiteen

– Det har vært en veldig givende prosess, sier Sverre Sander Stenseth, masterstudent ved Handelshøgskolen ved UiT, om jobben i programkomiteen til Agenda Nord-Norge. Foto: Trygve Espejord

De engasjerte UIT-studentene Nilaksan Judin-Francis og Sverre Sander Stenseth har begge sittet i årets programkomité og  er svært fornøyd med programmet.

  Det har vært en veldig givende prosess med å finne innhold som er relevant for problemstillingen, sier Stenseth. Han er masterstudent ved Handelshøyskolen ved UIT, og er en av fire studenter som har deltatt i årets programkomité.

Nilaksan Judin-Francis, masterstudent ved lektorutdanningen ved UiT, har store forventninger til konferansen han har vært med på å sette sammen. Foto: Privat

Å utfordre seg selv, ta eierskap i prosessen og se det endelige sluttresultatet har vært veldig givende, sier han.

Nilaksan Judin-Francis, masterstudent ved lektorutdanningen, deler også denne erfaringen.

Det har vært veldig spennende å sitte i programkomiteen og gi forslag til tema og foredragsholdere. Jeg har store forventninger til årets konferanse og ser frem til å både bli inspirert og lære mer om Nord-Norge, sier han.

Store forventninger

På scenen under årets konferanse står blant andre statsminister Jonas Gahr Støre, de tidligere statsministerne Erna Solberg og svenske Göran Persson, Anja Bakken Riise fra Framtiden i våre hender og forfatter Maja Lunde.

Stenseth gleder seg mest til innleggene av Støre og Solberg:

– De er årets trekkplastre, og det blir spennende å høre deres innlegg.

– Jeg har store forventninger, og håper at foredragene både skal være spisset og konkrete på de ulike temaene som tas opp, sier Judin-Francis. 

Traineesamling

Begge studentene engasjerer seg ut over studiene sine. Judin-Francis er blant annet leder for Start UiT, og har gode erfaringer med å bidra på ulike arenaer.
– Jeg brenner for frivillighet, og liker å arrangere sosiale events. Vervene gir meg mulighet til å utvide nettverket mitt, og jeg har blitt enda mer engasjert i innovasjon og entreprenørskap.

Dette er Agenda Nord-Norge 2023

I Bodø vil studentene også knytte nye kontakter. I forkant av Agenda Nord-Norge deltar de på samlingen med de ulike traineeordningene i landsdelen. Opplegget er nytt av året, og tema her er nettopp nettverksbygging og kompetanseheving.  


Kortnytt fra Handelshøgskolen ved UiT, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Nymark, Lena Gustavsen lena.g.nymark@uit.no