Fire nye år som direktør ved Universitetsbiblioteket

Johanne Raade har denne uka takket ja til en ny periode som direktør ved Universitetsbiblioteket (UB). Ansettelsen er et åremål på fire år som starter 1. januar 2023.

Johanne Raade
Johanne Raade tar fire nye år som direktør ved Universitetsbiblioteket. Foto: Tommy Hansen / UiT
Portrettbilde av Næss, Inger Lise
Næss, Inger Lise inger.l.nass@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 06.12.22 12:40 Oppdatert: 06.12.22 13:03
Om UiT

– Etter åtte som leder for Universitetsbiblioteket har jeg tenkt meg godt om før jeg søkte en siste åremålsperiode. Når jeg likevel gjorde det er fordi jeg fortsatt er inspirert til å arbeide sammen med gode kollegaer på UB for å videreutvikle Universitetsbiblioteket. Å jobbe på UiT er spennende og utviklende, så nå er det bare å brette opp ermene og stå på i fire nye år, sier Raade.

Nettjenester, åpen institusjonspublisering og åpen vitenskap, undervisning og annen formidlingsaktivitet utgjør viktige satsingsfelt for Universitetsbiblioteket. UiT har som mål å være nasjonalt ledende på åpen vitenskap, og arbeider både nasjonalt og internasjonalt for dette gjennom å utvikle og fremme åpne løsninger for både forskningslitteratur, forskningsdata og undervisningsressurser.

– Med denne ansettelsen får vi en meget erfaren og framtidsrettet leder av Universitetsbiblioteket, og vi er glade for at Raade har takket ja til en ny periode, sier rektor Dag Rune Olsen.

Johanne Raade er født i Vadsø, oppvokst i Bærum og har bodd i Tromsø siden 1995. Hun har en Cand.mag.-grad i idehistorie, historie og statsvitenskap, hovedfag i historie og har i tillegg studert økonomi og ledelse. Raade har samboer og tre barn. Hun har vært ansatt ved UiT siden 2005.

Juletre laget av bøker
Universitetsbiblioteket pynter til jul på boklig vis. Foto: Jørn Berger-Nyvoll / UiT

Kortnytt fra UiT Norges arktiske universitet, Universitetsbiblioteket
Næss, Inger Lise inger.l.nass@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver