Suksess i vesterled for økonomistudentene
– Jeg sitter igjen med en enorm motivasjon og har fått innblikk i nye bransjer, var en av tilbakemeldingene etter at drøyt 20 studenter ved Handelshøgskolen, UiT i Narvik, sist uke var på bedriftsbesøk i Vesterålen.
I løpet av et drøyt døgn rakk studentene, i følge med fem ansatte fra handelshøgskolen, over fem bedrifter lokalisert i Vesterålen. Og mye skulle dreie seg om havbruk.
Bli kjent med næringslivet og hverandre
– Formålet med turen var todelt: Dels ønsket vi at studentene våre skal få en nærmere forståelse av næringslivet i regionen og dels ønsket vi å «riste» sammen studentkullene etter to år med pandemi, der de i lange perioder var uten fysisk undervisning, sier Hanna Persson, assisterende instituttleder ved Handelshøgskolen campus Narvik.
Turen startet med et besøk hos Akvakultur i Vesterålen, et opplevelsessenter for havbruk lokalisert til Blokken i Sortland kommune. Besøket der dannet også et godt grunnlag for det som skulle skje videre. Fra Blokken gikk nemlig turen videre til Holmøy Maritime AS i samme kommune. Hovedaktiviteten i det familieeide konsernet er drift av trålere, men Holmøy driver også stort innen havbruk og servicehavn. Og økonomistudentene fra Narvik ble godt tatt imot:
«Vi ønsker å gi honnør til Handelshøyskolen ved UiT i Narvik for at de besøker bedrifter i Nord. De er fremtidens arbeidstagere og ledere, og det var hyggelig å ha dem på besøk i dag, der vi fikk fortalt om vår bedrift».
Les mer om besøket hos Holmøy Maritime her
Fiskeboller, bank og kraft
Deretter gikk turen til sjømatprodusenten Vesteraalens AS, tidligere kjent som Vesterålen Hermetikkfabrikk, og som i mer enn 100 år har levert klassikeren Vesteraalens fiskeboller. Fra fiskeboller og sjømat generelt gikk turen så til bankverdenen og møte med Sparebanken 68 grader nord – før studentene endte opp hos Vesterålskraft. Der fikk de en god gjennomgang av strømselskapenes hverdag, knyttet godt opp mot det faglige innholdet i utdanningen på Handelshøgskolen.
Den som bidro med å stikke ut reiseruta for studentene, var næringslivsmentor Knut Eirik Dybdal ved Handelshøgskolen i samarbeid med de ansatte i Narvik.
Vil bli mer kjent og mer attraktivt
Handelshøgskolen har også som mål å gjøre tilbudet sitt i Narvik både mer kjent og mer attraktivt. Ambisjonen er at bachelorutdannelsen i økonomi og administrasjon ved campus Narvik skal bli den beste. I fjor høst ble det derfor lansert et prosjekt som skal gjøre Narvik enda mer attraktivt som studiested for økonomistudentene. Studiet skal ytterligere tilpasses arbeidslivets behov og krav, og målet er få flere til å ta denne utdannelsen i nettopp Narvik.
– Vi vil jo også at studentene skal bli i regionen vår etter endt utdannelse. En slik tur er jo også et godt tiltak i en slik sammenheng, sier Persson.
– MÅ ikke sørover
– Personlig hadde jeg et godt utbytte av turen. Vi fikk konkret se hvor vi kan bidra med utdanningen vår fra handelshøgskolen, og samtidig ble vi bedre kjent med andre studenter som man knapt har sett som følge av koronarestriksjonene, sier Camilla Johansson, som er andreårsstudent på økonomi og administrasjon ved UiT i Narvik.
Det har ellers ikke manglet på positive tilbakemeldinger fra studentene som var med på turen.
– Det er de som påpeker at man faktisk ikke MÅ sørover for å få en interessant jobb med denne utdanningen. Andre drar fram både det sosiale, et styrket samhold i klassen og generell økt motivasjon i studiesammenheng. Dette er jo momenter vi tar med oss videre i arbeidet med å styrke handelshøgskolen ved UiT i Narvik. Samtidig har vi fått udelt positive tilbakemeldinger fra bedriftene, som har satt stor pris på besøket fra økonomistudentene, sier Hanna Persson.
Kortnytt fra Handelshøgskolen ved UiT
-
Fiskeri- og havbruksvitenskap - bachelor
Varighet: 3 År -
Fiskeri- og havbruksvitenskap - master
Varighet: 2 År -
Strategisk ledelse og økonomi - erfaringsbasert master
Varighet: 5 Semestre -
Økonomi og administrasjon - bachelor
Varighet: 3 År -
Økonomi og administrasjon, siviløkonom - master
Varighet: 2 År -
Ledelse, innovasjon og marked - bachelor
Varighet: 3 År -
Samfunnsøkonomi med datavitenskap - bachelor
Varighet: 3 År -
Ledelse, innovasjon og marked - master
Varighet: 2 År -
Økonomi og administrasjon - bachelor
Varighet: 3 År -
Praktisk prosjektledelse - årsstudium
Varighet: 2 År -
Ledelse - erfaringsbasert master
Varighet: 3 År -
Praktisk økonomi og ledelse - årsstudium
Varighet: 1 År -
Samfunnsøkonomi med datavitenskap - master
Varighet: 2 År -
Ledelse, innovasjon og marked - bachelor
Varighet: 3 År -
Økonomi og administrasjon - bachelor (nettbasert)
Varighet: 3 År -
Ocean Leadership - Executive master
Varighet: 3 År -
Regnskap og revisjon - master (deltid, samlings- og nettbasert)
Varighet: 3 År -
Økonomi og administrasjon, siviløkonom - master (deltid, samlings- og nettbasert)
Varighet: 3 År -
Fagdidaktikk for lærere - master
Varighet: 4 År