UiT ansetter strategisk rådgiver

Geir Bakkevoll (45) ansettes som strategisk rådgiver i rektors stab, med virkning fra 1. desember 2022.

Portrett av Geir Bakkevoll
Geir Bakkevoll har lang erfaring innen kommunikasjon både fra offentlig og privat virksomhet. Foto: Privat
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 22.09.22 16:07 Oppdatert: 22.09.22 16:10
Om UiT

Stillingen ved UiT Norges arktiske universitet ble lyst ut før sommeren.

– Vi er svært glade for å få Geir Bakkevoll med på laget. Han vil bringe med seg nyttig kompetanse om strategisk arbeid, ikke minst inn mot politikk og samfunnsliv, som jeg mener vil bli viktig for utviklingen av UiT, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT.

Som strategisk rådgiver skal Bakkevoll arbeide tett med universitetsledelsen for å styrke universitetets posisjon nasjonalt, i Arktis og nordområdene.

Bakkevoll kommer fra stilling som kommunikasjonssjef i Reno-Vest IKS på Sortland. Han har lang erfaring innen kommunikasjon både fra offentlig og privat virksomhet.

Han skal bistå universitetsledelsen med strategisk rådgivning, utforme budskap som formidles i taler, presentasjoner og kronikker og videreutvikle universitetsledelsens strategiske nettverk og posisjon. Han skal ha kontorsted Tromsø.

– For en som er opptatt av utviklinga i Nord-Norge og nordområdene, er dette en veldig spennende jobb. UiT er en samfunnsaktør med stor betydning for landsdelen, og visjonen om å være ei drivkraft i nord treffer meg rett i hjertet. Jeg ser fram til å bli med når UiT i tråd med den nye strategien skal jobbe tett på landsdelens nærings- og samfunnsliv for å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor, sier Bakkevoll.

Bakkevoll har mastergrad i språk (nordisk) fra UiT (2017-2019) og er høgskolekandidat i journalistikk fra Høgskolen i Bodø (2002-2004).


Kortnytt fra UiT Norges arktiske universitet
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver