UiT skal samarbeide med AMIFF

UiTs studenter innen film og kunst kan dra godt nytte av en ny avtale om samarbeid med film- og kunstfestivalen AMIFF i Harstad.

Gruppebilde
Studenter og ansatte fra UiT skal bidra inn i film- og kunstfestivalen AMIFF. Fra venstre Helene Hokland, festivaldirektør AMIFF, Rikke Gürgens Gjærum, viserektor UiT, Lillian Grethe Jensen, instituttleder Musikkonservatoriet. Foto: Tomas Rolland/UiT
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 30.06.22 10:44 Oppdatert: 30.06.22 10:52
Kunst og kultur

– Nå under Festspillene i Nord-Norge koker byen av aktivitet, og vi syns derfor det er passende å bruke anledningen til å signere avtaler og knytte tettere kontakt med kunstfeltet i Harstad, sier Rikke Gürgens Gjærum, viserektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) er en årlig festival for film- og kunstopplevelser i Harstad. Som et breddeuniversitet har UiT Norges arktiske universitet en rekke koblinger til kultur- og næringslivet i regionen, og denne nye avtalen med AMIFF gir nye muligheter for konkret samarbeid.

Intensjonsavtalen varer frem til 2024 og åpner for mulig samarbeid med alle fagmiljøene ved UiT.

– De som helt klart vil dra fordeler av avtalen er studentene ved filmskolen i Kabelvåg og de kunstfaglige utdanningene ved Kunstakademiet i Tromsø, sier Gjærum.

Når AMIFF arrangeres er det blant annet planlagt morgensamlinger der filmstudenter fra Kabelvåg og Tromsø møtes ved UiT i Harstad for å diskutere film. I tillegg skal de involveres i kortfilmprogrammet under festivalen.

UiT skal også bidra inn i festivalen med innledere og debattledere innen ulike fagfelt.  


Kortnytt fra Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver