Kjører livesendinger fra UiT for nye studenter

Studentambassadørene ved UiT skal de seks neste ukene delta i daglige livesendinger for å fortelle unge om høyere utdanning, og hva som gjør akkurat UiT og Nord-Norge til et godt valg.

Celine Lindberg (t.v.) og Marianne Heistad er blant studentambassadørene som skal bidra under universitetsturneen.
Celine Lindberg (t.v.) og Marianne Heistad er blant studentambassadørene som skal bidra under universitetsturneen. Foto: Melissa Gotliebsen/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 10.01.22 19:10 Oppdatert: 14.01.22 09:47
Om UiT Studentliv / Studier

Fra 11. januar til 18. februar besøker de norske universitetene avgangselever i videregående skoler over hele landet. På grunn av koronapandemien skjer det også i år digitalt. 

– Vi har 15 studentambassadører med solid opplæring som er klare for å formidle akkurat hvilke studie- og karrieremuligheter, studentliv og omgivelser som lokker i nord hos UiT. I fem ulike studio skal de kjøre livesendinger, der elever får bli kjent med UiT, møte ambassadører og stille spørsmål om alt de måtte lure på rundt høyere utdanning, sier faggruppeleder for studentrekruttering og marked ved UiT, Melissa Gotliebsen.

Om universitetsturneen:

  • Et samarbeid mellom de norske universitetene.
  • Arrangeres årlig med studentambassadører fra hvert universitet som reiser rundt til landets videregående skoler for å gi informasjon om høyere utdanning og studietilbud.
  • I Troms og Finnmark er det UiT som er ansvarlig for turneen i uke 3 og 4. 

Det er over 45 000 avgangselever i Norge, og det forventes at en tredel av dem på et tidspunkt vil velge å ta høyere utdanning. Potensielt kan UiT nå rundt 30 000 elever gjennom den digitale universitetsturneen.

– Etter to år med pandemi har årets avgangselever opplevd store deler av videregående digitalt, og vi mener det er ekstra viktig å sikre at de får god informasjon om hva høyere utdanning er og hvilke muligheter de har, slik at de kan ta et informert valg om hva som er riktig vei å gå, sier Gotliebsen. 

Celine Lindberg (23) fra Fredrikstad tar grunnskolelærerutdanningen ved UiT og er en av dem som bidrar i universitetsturneen. Hun synes det er givende å hjelpe elever med å sortere i alle valgmulighetene når de skal ta valget om hvor veien går etter videregående.

– Å kunne hjelpe elever med å finne svar på hva og hvor de skal studere er en utrolig givende jobb. Dette føles som et stort og viktig valg for mange, og derfor er det viktig at vi ikke bare informerer om alle valgmulighetene som finnes, men også gir elevene støtte og veiledning. Jeg fikk selv mye god hjelp da vi fikk besøk av universitetsturneen, og er veldig fornøyd med at jeg valgte å studere her ved UiT. Her får jeg den pakka jeg så etter når det kommer til faglig kvalitet og praktisk tilnærming, samtidig som jeg får opplevd Nord-Norge og alt som tilbys av rå natur og kulturliv, sier Lindberg.


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling