Satser mot toppen med idrettskjendiser på laget

Med store idrettsstjerner på plass på campus, sparket Handelshøgskolen ved UiT i Narvik i gang en offensiv som både skal gjøre Narvik mer attraktiv som studiested for økonomistudenter – og styrke forbindelsen mellom næringsliv og utdanning.

Syv personer oppstilt til bilde på UiT campus Narvik
Fra venstre: Knut Eirik Dybdal, Knut Ravlo, handelshøgskolen, Thor Hushovd, Hanna Persson, handelshøgskolen, Finn-Steinar Heimly, handelshøgskolen, Per Engelseth, handelshøgskolen og Bjørn Maaseide. Foto: Espen Viklem Eidum
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 22.10.21 13:59 Oppdatert: 22.10.21 14:27
Om UiT Studentliv / Studier Økonomi

Allerede tidligere i uka ble det kjent at handelshøgskolen har ansatt Knut Eirik Dybdal i en deltidsstilling som næringslivsmentor. Dybdal er mannen bak sykkelsuksessen Arctic Race of Norway og også styreleder for Alpin VM 2027 i Narvik. Han var på plass da handelshøgskolen torsdag inviterte til kick off på campus for sin offensive nysatsing.

– Skal bli den beste

Til stede var også de to tidligere toppidrettsstjernene Bjørn Maaseide og Thor Hushovd, begge med enorm internasjonal suksess i henholdsvis volleyball og sykling og begge med et hjerte for Nord-Norge, både gjennom idrett og forretninger.

I auditorium 3 fikk de høre prosjektleder, førstelektor Finn-Steinar Heimly, skissere ambisiøse mål for prosjektet.
 
– Vår ambisjon er at Handelshøgskolen campus Narvik sin bachelorutdannelse i økonomi og administrasjon skal bli den beste. For å få enda mer fornøyde studenter vil vi øke attraktiviteten til Narvik som studiested. For å gjøre våre studenter enda bedre, vil vi tilpasse studiet ytterligere til arbeidslivets behov og krav. I dag har vi også plass til flere studenter enn vi tar opp – målet er få flere til å ta denne utdannelsen i nettopp Narvik, sa Heimly.

Midt i smørøye

Det er i tredjeåret i utdannelsen «støtet» må settes inn for å kunne tilby studentene det unike som trekker dem til Narvik, påpekte prosjektlederen:
– De to første studieårene er undervisningsplanen identisk, enten du studerer i Bergen, Narvik eller Oslo. Sisteåret tilpasser lærestedet undervisningsplanen; obligatoriske og valgfrie emner, samt bacheloroppgave.  

Heimly var tydelig på at et godt læringsmiljø er en av forutsetningene for å lykkes, og mente Narvik kunne krysse av på flere bokser der:
– Vi har et fagmiljø som samlet står bak satsingen i Narvik og vi har en topp moderne campus med stor tilgang på leseplasser og grupperom. I tillegg har vi en unik plassering midt i byen, midt i naturen.

Avtale med næringsforeningen

Så er en selvsagt forutsetning også at næringsliv og universitet kommuniserer godt. I tillegg til ansettelsen av næringslivsmentor Dybdahl er det også inngått en samarbeidsavtale med Narvikregionen Næringsforening. For å gjøre undervisningen mer praksisnær, ønsker man også å invitere arbeidslivsledere som foredragsholdere – samt sikre tilgang til praktiske problemstillinger til bacheloroppgaver.

– Vi ønsker å spørre arbeidsliv og studenter hvilket studietilbud de ser for seg i det omtalte tredjeåret. Vi vil utvikle framtidsrettede studietilbud, kanskje basert på komparative fortrinn i regionen, sa Heimly.

Prosjektet skal ha en formell forankring med en ressursgruppe bestående av både studenter, representanter fra lokale myndigheter og arbeidsliv i tillegg til Knut Eirik Dybdal og Svein Erik Kristiansen fra næringsforeningen.

– Utrolig fascinerende

Fra Thor Hushovd og Bjørn Maaseide fikk de fremmøtte høre litt om hvordan de to har brukt erfaringene fra et idrettsliv på topplan videre i livet, og litt om hvorfor de engasjerer seg i utviklingen av både Narvik-regionen og landsdelen; en offensiv og stolt holdning blant mennesker i nord.

Det dere gjør her, med blant annet satsingen mot alpin-VM, er jo utrolig fascinerende, sa Bjørn Maaseide.


Kortnytt fra Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Handelshøgskolen ved UiT
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler